Alle aannemers zijn lid van Embuild en hebben geen sociale of fiscale schulden.

Tips voor het afwerken van een muur

Een muurtje behangen of een nieuwe kleur aanbrengen? De kleur van de muren is bepalend voor de sfeer in de kamer. Gaat de klus verder dan alleen behangen of verven en moet je een deel stucen, dan vraagt dat om meer kennis en ervaring. Met de volgende stylingtips voor het afwerken van een muur vergroot je je eigen kennis en kun je thuis zelf aan de slag.

Wat doe je zelf en wat besteed je uit?

Bij het verbouwen van een ruimte, kan het zijn dat je vanaf nul moet beginnen. De ruimte is volledig gestript, elektriciteit moet worden gelegd en de muren moeten worden voorzien van dunpleisters. Dat betekent dat je onder andere de muren moet frezen om leidingen aan te leggen en de nodige middelen in huis moet hebben voor het stucen nieuwbouw. Ben je thuis in dergelijke klussen, dan zal het je weinig moeite kosten de muren in de ruimte perfect af te werken. Toch is met name het stucen van de muur een klus die het nodige geduld vereist en die veel mensen liever uitbesteden aan een professional. 

Doe waar je goed in bent

Laat je het stucen van de muur liever over aan een vakman, dan kun je rekenen op een perfect resultaat. Zo krijg je zelf geen last van gevoelens van frustratie die ontstaan omdat het je niet lukt en kun jij je concentreren op de klussen die jou beter liggen. Draai je je hand bijvoorbeeld niet om voor het plaatsen van een badkamermeubel, dan heb je daar meer plezier in. Het resultaat zal beter lukken, dus je haalt er ook meer voldoening uit. Datzelfde geldt voor het afwerken van de muren in de ruimte, doe ook hierin waar je goed in bent.

De styling van de kamer als kers op de taart

Zijn de wanden in de ruimte strak afgewerkt, dan volgt de stap naar de inrichting van de ruimte. Voor veel mensen het leukste onderdeel waarbij het eind langzaam in zicht komt. De keuze voor de vloer en de afwerking van de wanden zorgen voor een stijlvolle basis van de ruimte. Wat komt er op de muren, zodat je de gewenste sfeer in de ruimte krijgt?

  • Geef de muren een likje verf in elke kleur die je maar voor ogen hebt. Het palet aan kleuren is oneindig en geeft je de mogelijkheid de ruimte precies de kleur te geven die daar het best past. Twijfel je tussen een aantal kleuren, dan kun je zelfs met een tester de definitieve keuze maken.
  • Met een rol behang kun je iedere kleur en patroon op de muur aanbrengen. Kies voor een klein stuk muur waar de aandacht naartoe gaat of maak een statement door het behang over de hele ruimte te verdelen.
  • In de keuken of in de badkamer kun je de muur afwerken met een mooie wandtegel. Ook hierin tal van mogelijkheden aan kleuren, patronen en vormen waardoor je de ruimte inrichting zoals jij het het liefst voor je ziet.

Met deze tips aan de slag?

Maak je je klaar voor het afwerken van de muren in huis? Zorg dat je goed voorbereid aan de slag gaat, dat je waar nodig de juiste specialisten inhuurt en dat je vooral doet waar je zelf goed in bent. Dat maakt de klus van A tot Z een stuk leuker en waardevoller. 

 

 

 

Subsidies en premies

Vlaanderen

Vlaanderen heeft een tiental subsidies waar je gebruik van kunt maken. 

Bekijk alle voordelen voor Vlaanderen

Wallonië

In Wallonië zijn er twee grote categorieën: renovatiepremies en energiepremies.  Bekijk ze hier allemaal!

Bekijk alle voordelen voor Wallonië

Brussels gewest

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kent verschillende premies toe, in de vorm van een financiële tegemoetkoming: energiepremies en renovatiepremies. Ter aanvulling bestaan er ook gemeentelijke premies voor installaties met een milieubeschermend effect. 

Bekijk alle voordelen voor Brussels gewest

Onze gouden tips

De 10 gouden tips geven de consument raad  over hoe best tewerk wordt gegaan opdat  zijn bouw- of verbouwproject een succesverhaal kan worden, samen met de aannemer.

Onze 10 gouden tips