Alle aannemers zijn lid van Embuild en hebben geen sociale of fiscale schulden.

Deze 4 klussen kun je eenvoudig door een aannemer laten doen

Deze 4 klussen kun je eenvoudig door een aannemer laten doen

Wanneer je druk bezig bent met het creëren van je ideale woning in België, kan het erg frustrerend zijn wanneer je van jezelf weet dat je niet zo goed bent in klussen. Daarom is het huren van een aannemer vaak een uitkomst. Er zijn vele klussen die eenvoudig door aannemers kunnen worden uitgevoerd. In deze blog vertellen we je welke klussen dit zijn en waarom dit het overwegen waard is.

 

Tegels aanbrengen

In de eerste plaats is het aanbrengen van tegels zoals bijvoorbeeld visgraat tegels vaak eenvoudig door een aannemer te doen. Het leggen van de tegels is een proces waar een aannemer meestal flink wat ervaring mee heeft, en dit proces is over het algemeen ook erg eenvoudig om te doen. Met het aanbrengen van nieuwe tegels geef je jouw woning een nieuwe look, waardoor deze klus uitbesteden zeker geen slecht idee is. Bovendien zijn er vele plekken met een groot assortiment aan tegels te vinden, zoals tegelsinhuis.nl. Daardoor zal je altijd een goede match vinden qua tegelsoort, dus kijk hier zeker naar voordat je een beslissing neemt.

 

Een verwarmingssysteem installeren

Ten tweede is het installeren van een verwarmingssysteem ook iets wat je eenvoudig aan een aannemer kan uitbesteden. Een goed geïnstalleerd verwarmingssysteem zorgt ervoor dat jouw huis op de juiste temperatuur gehouden kan worden. Een aannemer heeft meestal veel kennis over verschillende soorten verwarmingssystemen, dus hij of zij weet precies wat het beste bij jouw situatie past.

 

Zonnepanelen zetten

Verder kan een aannemer ook zonnepanelen voor je plaatsen. Door zonnepanelen te gebruiken, maak je gebruik van duurzame energie en kun je vele op lange termijn geld besparen. Echter is het zetten van zonnepanelen iets wat je zelf erg moeilijk kunt doen. Aannemers hebben hier gelukkig veel ervaring mee, dus zij kunnen je helpen bij het juiste plaatsen en aansluiten van de panelen op je dak.

 

Een schutting laten plaatsen

Tot slot is ook het plaatsen van een schutting iets wat vaak gemakkelijk door aannemers te doen is. Het installeren van een schutting is namelijk een klus waar veel kennis en ervaring voor nodig is, dus het inschakelen van een aannemer is vaak een goed plan. Een aannemer kan je ook helpen bij het kiezen van de juiste materialen en soort schutting, zodat hij of zij precies weet waarmee ze moet werken.

 

Al met al zijn er veel verschillende klussen die eenvoudig door een aannemer te doen zijn. Zoals je hierboven hebt gelezen, kan een aannemer je helpen bij het tegels leggen, het installeren van een verwarmingssysteem, het zetten van zonnepanelen en het plaatsen van een schutting. Hopelijk ben jij je nu beter bewust van de waarde van een aannemer.

Subsidies en premies

Vlaanderen

Vlaanderen heeft een tiental subsidies waar je gebruik van kunt maken. 

Bekijk alle voordelen voor Vlaanderen

Wallonië

In Wallonië zijn er twee grote categorieën: renovatiepremies en energiepremies.  Bekijk ze hier allemaal!

Bekijk alle voordelen voor Wallonië

Brussels gewest

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kent verschillende premies toe, in de vorm van een financiële tegemoetkoming: energiepremies en renovatiepremies. Ter aanvulling bestaan er ook gemeentelijke premies voor installaties met een milieubeschermend effect. 

Bekijk alle voordelen voor Brussels gewest

Onze gouden tips

De 10 gouden tips geven de consument raad  over hoe best tewerk wordt gegaan opdat  zijn bouw- of verbouwproject een succesverhaal kan worden, samen met de aannemer.

Onze 10 gouden tips