Alle aannemers zijn lid van Embuild en hebben geen sociale of fiscale schulden.

Make a change: Monteer zonnepanelen op je dak

Tegenwoordig kan niemand meer om het milieuprobleem heen: de aarde warmt steeds meer op. Gelukkig zijn er veel verschillende dingen die je kan doen om je steentje bij te dragen. Veel mensen kiezen ervoor om vegetarisch te eten, afval te scheiden of vaker op de fiets te gaan in plaats van met de auto. Deze handelingen kunnen soms lastig zijn toe te passen en niet iedereen zin heeft om dit aan te passen in hun dagelijks leven. Gelukkig kan je het milieu ook helpen door maar één keer iets aan te passen. Ben je benieuwd wat dit is? Lees dan gauw verder. 

Energie opwekken

Als je zonnepanelen laat plaatsen, dan wek je zelf energie op. Dit is goed voor het milieu omdat het 100% groene energie opwekt. Hierdoor wordt de CO2-footprint van je huishouden ook verlaagd. Het is niet alleen zo dat je eigen huis er voorzien wordt van groene stroom, maar wanneer je genoeg groene stroom opwekt dan je verbruikt gaat de overgebleven stroom naar de energiemaatschappij. Zij kunnen dit weer gebruiken voor andere huishoudens. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel ervaren zonnepanelen monteurs die het juiste Zonnepanelen montagesysteem gebruiken voor jouw dak. 

Voordelen zonnepanelen

Het grootste voordeel van zonnepanelen is natuurlijk dat je er groene energie mee opwekt. Daarnaast verdien je je zonnepanelen altijd wel weer terug. Het kost aan het begin even wat om het te installeren, maar na een aantal jaar heb je de kosten al weer terugverdiend met de energie die je op hebt gewekt. Zonnepanelen gaan ook lang mee waardoor je dan nog een aantal jaren zelfs winst kan maken op energie! Een ander voordeel is dat je minder afhankelijk bent van externe energieleveranciers als de energieprijzen stijgen. Daarnaast kan je subsidies krijgen van de overheid wanneer je zonnepanelen laat installeren. Het allergrootste voordeel is misschien wel dat je er vrijwel geen omkijken naar hebt; alleen de installatie kost even wat tijd, maar daarna gaat alles vanzelf. 

Let op: Niet alleen op platte daken kunnen zonnepanelen geïnstalleerd worden, Zonnepanelen montagesysteem schuin dak zijn inmiddels ook goed ontwikkelt waardoor iedereen zonnepanelen kan laten installeren!

Kortom, als jij wel iets goeds wilt doen voor het milieu maar geen zin hebt om er veel moeite in te stoppen zijn zonnepanelen perfect voor jou. Er zijn verschillende voordelen van zonnepanelen zoals minder CO2 uitstoot, geld besparen en geen last hebben van stijgende energieprijzen.

Subsidies en premies

Vlaanderen

Vlaanderen heeft een tiental subsidies waar je gebruik van kunt maken. 

Bekijk alle voordelen voor Vlaanderen

Wallonië

In Wallonië zijn er twee grote categorieën: renovatiepremies en energiepremies.  Bekijk ze hier allemaal!

Bekijk alle voordelen voor Wallonië

Brussels gewest

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kent verschillende premies toe, in de vorm van een financiële tegemoetkoming: energiepremies en renovatiepremies. Ter aanvulling bestaan er ook gemeentelijke premies voor installaties met een milieubeschermend effect. 

Bekijk alle voordelen voor Brussels gewest

Onze gouden tips

De 10 gouden tips geven de consument raad  over hoe best tewerk wordt gegaan opdat  zijn bouw- of verbouwproject een succesverhaal kan worden, samen met de aannemer.

Onze 10 gouden tips