Sluiten

Over ons

Vragen over deze website?
Contacteer ons via buildyourhome@confederatiebouw.be.

Build Your Home is een initiatief van de Confederatie Bouw

De Confederatie Bouw werd opgericht in 1946 als overkoepelende werkgeversorganisatie voor de bouw voor heel België. Onze organisatie vertegenwoordigt 16.000 ondernemingen uit de sector: zelfstandigen, kmo’s en grote ondernemingen, actief op alle gebieden van de bouw.

Grootste en meest betrouwbare database van het land

Dankzij de ondersteuning die de Confederatie Bouw haar leden biedt en het rechtstreekse contact met de vakmannen op deze website, is de database van de Confederatie Bouw de grootste en meest betrouwbare in België. De medewerkers van de Confederatie hebben regelmatig contact met leden op beurzen, opleidingen en andere evenementen en leden kunnen met hun vragen steeds terecht bij de vakfederaties en de studiedienst van de Confederatie Bouw. Bovendien worden enkel bouwbedrijven zonder sociale en fiscale schulden weergegeven op de website.

Daarnaast laat Build Your Home reviews toe. Op deze manier worden de vakmannen ook beoordeeld door het grote publiek.

Dienstenorganisatie

De Confederatie biedt haar leden een grote waaier aan diensten aan: actuele en relevante informatie, persoonlijk advies, ondersteuning bij de formaliteiten, opleidingen, en ledenvoordelen. De dienstverlening wordt in de eerste lijn verzorgd door de lokale confederaties en de beroepsfederaties. De starter en het lid-bouwbedrijf kunnen ook terecht bij haar ondernemersloket Formalis.

Woordvoerder van de bouw

De Confederatie Bouw verdedigt de sectorbelangen bij de overheid, de economische beleidsmakers en de bouwpartners. Door aanwezig te zijn op lokaal, gewestelijk, nationaal en Europees niveau vertegenwoordigt de Confederatie de bouwsector bij talrijke organisaties en instanties zoals het VBO, de sectorale paritaire comités (arbeiders en bedienden), de niet-paritaire en paraprofessionele instellingen, de andere sectorgebonden federaties. Ze verdedigt de aannemers in talrijke overleg- en adviesinstanties die direct of indirect de belangen van de aannemers beïnvloeden.

Promotie

De Confederatie Bouw promoot de bouwsector en toont de meerwaarde van haar leden en hun vakmanschap via  de nationaal georganiseerde imago-campagne Open Wervendag en op zowat alle belangrijke bouw(vak)beurzen in België en het buitenland. Met het online bouwplatform Build Your Home brengt de Confederatie Bouw vakman en consument samen.

Informatie & opleiding

De Confederatie bundelt alle kennis over bouwzaken en vertaalt die in begrijpelijke en toegankelijke taal voor de aannemer en de consument. Via verschillende publicaties, websites, infosessies, workshops en specifieke vakopleidingen wordt deze info via de juiste kanalen verspreid.

Netwerking

De Confederatie Bouw organiseert jaarlijks het BouwForum en talrijke andere evenementen waarbij alle partners uit de bouwwereld elkaar ontmoeten. De Confederatie heeft heel wat sterke partners binnen de sector, waaronder het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB), hét kenniscentrum van de bouw, Construction Quality, het Navb, het FVB, PEFC en FSC.

Meer informatie over onze partners vind je hier: www.cstc.be, www.constructionquality.be, www.cnac.be, www.ffc.be, www.pefc.be en www.fsc.be.