Alle aannemers zijn lid van Embuild en hebben geen sociale of fiscale schulden.

Over ons

Build Your Home is een initiatief van Embuild, vroeger ConfederatieBouw. Embuild werd opgericht in 1946 als overkoepelende werkgeversorganisatie voor de bouw voor heel België. Onze organisatie vertegenwoordigt 16.000 ondernemingen uit de sector: zelfstandigen, kmo’s en grote ondernemingen, actief op alle gebieden van de bouw.

Grootste en meest betrouwbare database van het land

Dankzij de ondersteuning die Embuild haar leden biedt en het rechtstreekse contact met de vakmannen op deze website, is de database van Embuild de grootste en meest betrouwbare in België. Hier kan je alle informatie die je nodig hebt om de juiste aannemer voor jete kiezen. Bovendien garanderen wij dat de aannemers op deze site geen fiscale of sociale verplichtingen hebben, waardoor Build your Home het meest betrouwbare platform van het land is.

Het laatste nieuws over juridische, wettelijke en fiscale aangelegenheden dat op deze site beschikbaar is, zal je helpen bij de voorbereiding en opvolging van jouw werk. Deze informatie wordt verstrekt door de deskundigen van Embuild en wordt ook doorgegeven aan professionals in de sector.

Wie is Embuild ? 

Embuild verdedigt de belangen van de sector bij overheden, economische besluitvormers en bouwpartners. Door haar aanwezigheid op lokaal, regionaal, nationaal en Europees niveau vertegenwoordigt Embuild de bouwsector in talrijke organisaties en organen zoals het VBO, de sectorale paritaire comités (werknemers en arbeiders), niet-paritaire en paraprofessionele instellingen en andere federaties die met de sector verbonden zijn. 

De confederatie biedt de op deze website vermelde ondernemingen een brede waaier van diensten aan: actuele en relevante informatie, persoonlijk advies, bijstand bij formaliteiten, opleiding en voordelen voor de leden. Zo blijven ondernemers op de hoogte van de laatste juridische, sociale en fiscale informatie over de bouwsector. 

Embuild promoot de bouwsector en toont de toegevoegde waarde van haar leden en hun knowhow via de nationaal georganiseerde campagne, de Open Bouwdag, en allerlei belangrijke bouw(vak)beurzen in binnen- en buitenland.

Embuild heeft vele partners binnen de sector, waaronder Buildwise, het voormalige Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor de Bouw (STCB), het Kenniscentrum Bouw, Bouwkwaliteit, het Navb, het FVB, PEFC en FSC.

Vragen over deze website?
Contacteer ons via buildyourhome@embuild.be.

Subsidies en premies

Vlaanderen

Vlaanderen heeft een tiental subsidies waar je gebruik van kunt maken. 

Bekijk alle voordelen voor Vlaanderen

Wallonië

In Wallonië zijn er twee grote categorieën: renovatiepremies en energiepremies.  Bekijk ze hier allemaal!

Bekijk alle voordelen voor Wallonië

Brussels gewest

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kent verschillende premies toe, in de vorm van een financiële tegemoetkoming: energiepremies en renovatiepremies. Ter aanvulling bestaan er ook gemeentelijke premies voor installaties met een milieubeschermend effect. 

Bekijk alle voordelen voor Brussels gewest

Onze gouden tips

De 10 gouden tips geven de consument raad  over hoe best tewerk wordt gegaan opdat  zijn bouw- of verbouwproject een succesverhaal kan worden, samen met de aannemer.

Onze 10 gouden tips