Alle aannemers zijn lid van Embuild en hebben geen sociale of fiscale schulden.

Ontwerp een duurzame slaapkamer

Ontwerp een duurzame slaapkamer

 

Steeds meer mensen houden bij het inrichten van hun woning rekening met de duurzaamheid. Zo ook bij het ontwerpen en meubileren van de slaapkamer. Vind je het toch nog lastig om zelf een duurzame slaapkamer te creëren? Neem dan de onderstaande tips en aandachtspunten eens door. Als je eenmaal weet waar je op moet letten, is het heel eenvoudig.

 

Hoe belangrijk is het om duurzame producten te kopen?

Duurzame producten zijn minder of niet-milieubelastend. Dat betekent dat je een steentje bijdraagt aan een beter leefklimaat. Erg belangrijk! Een andere goede reden om vaker duurzame producten te kopen, is de hoge kwaliteit. Er wordt vaak gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen met een lange levensduur. Hierdoor kun je er langer van genieten en is het product minder snel toe aan vervanging.

 

Goed ecologisch matras

Het matras speelt een hele belangrijke rol in de slaapkamer. Het zorgt voor comfort en een fijne nachtrust. Maar ook wat betreft duurzaamheid kun je op dit gebied een goede keuze maken. Schaf bijvoorbeeld een ecologisch matras van latex aan. Let er wel op dat het 100% natuurlatex is en niet deels bestaat uit synthetische latex. Natuurlatex is namelijk een hernieuwbare grondstof er daarom een duurzame keuze.

 

Hoe weet ik welk type matras goed voor mij is?

Wanneer je kijkt naar de natuurlatex en duurzame matrassen van Allnatura, heb je de keuze uit diverse hardheidsgraden. Aan de hand van jouw lichaamsbouw, slaaphouding en persoonlijke voorkeuren kun je de ideale hardheid bepalen. Maak gebruik van de matrassen-vinder of vraag bij twijfel persoonlijk advies.

 

Duurzaam beddengoed

Maak het matras verantwoord op met duurzaam beddengoed. Denk aan een dekbed(overtrek) van biologisch katoen of linnen. Deze stoffen worden op een duurzame manier geproduceerd en voelen ook nog eens fijn aan. Het beddengoed ademt en ventileert goed.

 

Houten bed? Check het FSC-label

Als je op zoek bent naar een houten beddenframe, is het verstandig om te letten op het FSC-label. Dit labeltje geeft aan dat het hout afkomstig is uit een goed beheerd bos. Hier wordt de juiste aandacht geschonken aan mens en milieu. Zo kun je zorgeloos en lekker slapen in jouw nieuwe bed.

 

Muren schilderen met ecologische verf

Bij het ontwerpen van een duurzame slaapkamer mag een blik met ecologische verf niet ontbreken. Deze verfsoort is gemaakt van onschadelijke stoffen en is biologisch afbreekbaar.

 

Duurzame led verlichting

Voeg tot slot energiezuinige led verlichting toe. Dit is de duurzaamste vorm van verlichting en onmisbaar in een duurzame woning. Er zijn led lampen verkrijgbaar in diverse formaten, soorten en lichtkleuren.

Subsidies en premies

Vlaanderen

Vlaanderen heeft een tiental subsidies waar je gebruik van kunt maken. 

Bekijk alle voordelen voor Vlaanderen

Wallonië

In Wallonië zijn er twee grote categorieën: renovatiepremies en energiepremies.  Bekijk ze hier allemaal!

Bekijk alle voordelen voor Wallonië

Brussels gewest

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kent verschillende premies toe, in de vorm van een financiële tegemoetkoming: energiepremies en renovatiepremies. Ter aanvulling bestaan er ook gemeentelijke premies voor installaties met een milieubeschermend effect. 

Bekijk alle voordelen voor Brussels gewest

Onze gouden tips

De 10 gouden tips geven de consument raad  over hoe best tewerk wordt gegaan opdat  zijn bouw- of verbouwproject een succesverhaal kan worden, samen met de aannemer.

Onze 10 gouden tips