Alle aannemers zijn lid van Embuild en hebben geen sociale of fiscale schulden.

Hoe kun je je tv minder opvallend maken in je woonkamer?

Hoe kun je je tv minder opvallend maken in je woonkamer? 

Veel mensen vragen experts hoe de tv in de woonkamer kan worden gecamoufleerd nadat ze een goedkoop internet en tv abonnement hebben afgesloten, zodat deze de inrichting van de kamer niet overheerst. We zijn het erover eens dat het grote zwarte scherm er niet geweldig uitziet, maar het is iets waar de meeste gezinnen niet zonder kunnen. Dus als je niet wilt dat het televisietoestel de focus van je kamerinterieur is, zijn er veel interessante manieren om het in het huisontwerp te verwerken, zodat het niet te veel aandacht trekt. Gebruik bijvoorbeeld de onderstaande tips.

Gesponsord artikel

Plaats er een schilderij overheen 

Een mooi schilderij kan voor je televisie aan de muur worden gehangen om het volledig aan het zicht te onttrekken. De afbeelding hieronder toont een wereldkaart, maar je kunt elke afbeelding kiezen die bij je interieur past. Til hem op of rol hem uit de weg als je naar je favoriete programma's wilt kijken.

Ga zwart-wit in de woonkamer

Door te kiezen voor een kleurenpalet van strak zwart en wit in de woonkamer, zal het tv-meubel er helemaal in opgaan. We houden van het kamerdecor op de onderstaande afbeelding, waar de tv niet als een zere duim uitsteekt. Het past perfect bij de gewaagde zigzag-tapijtenpatronen, de zwart-witte muren en de zwarte metalen frames op de grote ramen.

Denk aan slimme kastideeën

Kasten zijn nog steeds populair om tv's te verbergen - en met een goede reden. Je kunt de kast afstemmen op je bestaande inrichting... antiek, modern of verweerd. Wat je woonkamer ook nodig heeft, je kunt het matchen. Je kunt een bestaande kast aanpassen door planken te verplaatsen en een gat te maken voor draden. Kies voor een extra praktische deuroplossing een kast met accordeonpanelen die naar achteren en uit de weg klappen wanneer ze niet in gebruik zijn. 

Voeg een intrekbare sluiter toe

Intrekbare rolluiken of jaloezieën zijn verkrijgbaar bij bouwmarkten. Deze kunnen netjes over het tv-scherm worden geplaatst om het aan het zicht te onttrekken. Je kunt een afwerking kiezen die past bij de muurverf zodat de sluiter ook niet de focus zal krijgen in je woonkamer. 

Maak gebruik van spiegels 

Spiegels hebben een magische manier om ruimtes uit te breiden, vooral als ze zo zijn geplaatst dat ze een raam reflecteren met uitzicht op zonlicht en een tuin. In plaats van de dode ruimte die een uitgeschakelde tv creëert, voegt een spiegel een extra dimensie van licht en kleur toe. Spiegels kunnen op veel verschillende manieren worden gebruikt om een ​​interieurontwerp te verfraaien. 

Maak een galerijmuur

Een slimme manier om op te gaan in een aan de muur gemonteerde televisie is om van de hele muur een galerij te maken. Vul de muur rond de tv met een eclectische verzameling ingelijste kunstwerken in alle verschillende formaten, of gooi er wat muurstickers in. Voor een verbluffend effect dat het harde donker van een uitgeschakelde tv vermindert, ga je voor monochrome kunstwerken. Het zal ongelooflijk goed in elkaar overlopen.  Een stap verder is het kopen van een 'kunst'-tv met een houten frame en een lopende diavoorstelling van schilderijen. Je tv wordt een undercover kunstwerk dat je gasten zullen bewonderen.

Subsidies en premies

Vlaanderen

Vlaanderen heeft een tiental subsidies waar je gebruik van kunt maken. 

Bekijk alle voordelen voor Vlaanderen

Wallonië

In Wallonië zijn er twee grote categorieën: renovatiepremies en energiepremies.  Bekijk ze hier allemaal!

Bekijk alle voordelen voor Wallonië

Brussels gewest

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kent verschillende premies toe, in de vorm van een financiële tegemoetkoming: energiepremies en renovatiepremies. Ter aanvulling bestaan er ook gemeentelijke premies voor installaties met een milieubeschermend effect. 

Bekijk alle voordelen voor Brussels gewest

Onze gouden tips

De 10 gouden tips geven de consument raad  over hoe best tewerk wordt gegaan opdat  zijn bouw- of verbouwproject een succesverhaal kan worden, samen met de aannemer.

Onze 10 gouden tips