Alle aannemers zijn lid van Embuild en hebben geen sociale of fiscale schulden.

Hoe corona onze interieurs beïnvloedt

Hoe corona onze interieurs beïnvloedt

2020 was in vele opzichten een apart jaar. Onze levens werden helemaal op hun kop gezet en onze manieren van werken en omgaan met anderen veranderde fundamenteel. Gaat het coronajaar ook gevolgen hebben op onze manier van wonen en leven? Interieurontwerper en trendexpert Holly Becker gelooft alvast van wel. 

Tijdens de persvoorstelling van Domotex 2022, ’s werelds grootste vakbeurs voor vloeren en tapijten, gaf de Amerikaans-Duits Holly Becker een uiteenzetting over de impact van corona op interieurtrends. Als trendwatcher, interieurontwerper en de drijvende kracht achter de succesvolle decor8blog is zij de geknipte persoon om dit onderwerp toe te lichten.

Drie ‘C’s’

Holly Becker verwacht dat we de impact van corona gaan merken op drie verschillende manieren. Ze omschrijft die als drie C’s. En gelukkig is corona niet een van die C’s, want daar hebben we na anderhalf jaar onze buik vol van!

Kleur, kleur en nog eens kleur

De eerste C staat voor de ‘Curious colour mix’. Volgens Holly Becker gaan we na de pandemie met z’n allen grijpen naar veel fellere, vrolijke kleurcombinaties. De voorbije weken zagen we op alle internationale interieurbeurzen veel meer gedurfde combinaties opduiken en volgens de Amerikaans-Duitse designer gaan die de eerste tijd niet meer weg. Becker verwacht ook dat we in de nabije toekomst veel meer groentinten zullen zien opduiken in onze woningen.

Duurzaam en doordacht

‘Consciousness’ is de tweede C. We gaan beter nadenken over de keuzes die we maken. Enerzijds omdat duurzaamheid de voorbije jaren fors aan belang gewonnen heeft, anderzijds ook omdat heel veel bouwmaterialen het voorbije jaar een flink stuk duurder geworden zijn. En dat heeft volgens Holly Becker gevolgen op ons consumptiegedrag.

Ze verwacht dat ‘affordability’ terrein gaat verliezen ten gunste van ‘sustainability’. Becker verwacht dat we niet langer massaal goedkope producten gaan kopen bij internationale discounters, die we na enkele maanden vervangen. In plaats daarvan vermoedt ze dat we meer gaan investeren in duurdere, maar ook duurzamere producten, die een leven lang meegaan.

Daarop aansluitend verwacht Becker ook dat we nog meet vintage en tweedehands meubelen en interieurelementen gaan zien opduiken. Niets is immers duurzamer dan een meubelstuk een tweede leven geven.

Huiselijk gemak

Het voorbije jaar is onze woonplaats ook onze werkplaats én ontspanningsruimte geworden. Daardoor moeten we beter nadenken over hoe we ons huis inrichten en hebben we bovendien ook meer comfort nodig in ruimtes die we het meest gebruiken. ‘Comfort’ is dus de derde ‘C’.

Holly Becker denkt dat de coronapandemie veel mensen zal wegdrijven van de minimalistische interieurs die we het voorbije decennium zagen. Wanneer je met een gezin woont, werkt en je hobby’s uitoefent in een woonruimte, dan heb je namelijk meer nood aan praktisch comfort. De rondslingerende laptops, oplaadkabels voor smartphones, het speelgoed van de kinderen,… al die spullen die je ieder dag gebruikt, moet je ergens in kunnen opbergen. En dus zal functionaliteit het pleit winnen.

Omdat de woonruimtes comfortabele en huiselijke sfeer moeten ademen, gaan volgens Becker het eerder genoemde groen en aardse tinten als terracotta en perzik hier de dominante cocoonkleuren worden.

 

Subsidies en premies

Vlaanderen

Vlaanderen heeft een tiental subsidies waar je gebruik van kunt maken. 

Bekijk alle voordelen voor Vlaanderen

Wallonië

In Wallonië zijn er twee grote categorieën: renovatiepremies en energiepremies.  Bekijk ze hier allemaal!

Bekijk alle voordelen voor Wallonië

Brussels gewest

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kent verschillende premies toe, in de vorm van een financiële tegemoetkoming: energiepremies en renovatiepremies. Ter aanvulling bestaan er ook gemeentelijke premies voor installaties met een milieubeschermend effect. 

Bekijk alle voordelen voor Brussels gewest

Onze gouden tips

De 10 gouden tips geven de consument raad  over hoe best tewerk wordt gegaan opdat  zijn bouw- of verbouwproject een succesverhaal kan worden, samen met de aannemer.

Onze 10 gouden tips