Alle aannemers zijn lid van Embuild en hebben geen sociale of fiscale schulden.

Een zwembad aanleggen? Vermijd cowboys

Almaar meer mensen laten een zwembad aanleggen. Maar het toenemende succes trekt ook malafide zwembadbouwers aan. De problemen nadien oplossen, kost vaak duizenden euro’s. Tom Noppe, die met zijn bedrijf Noppe Zwembaden ook te vinden is op Build Your Home, getuigt in de “Gazet van Antwerpen”. 

Dure reparaties

De zwembadbouwer uit Wijnegem legt in de krant uit dat hij tot 30 procent van zijn omzet haalt uit herstellingen. Soms moeten zwembaden volledig afgebroken en weer opgebouwd worden. De kosten van zo’n operatie lopen gauw op, tot soms 70.000 euro voor een volledig nieuw zwembad.

Gevaar voor de gezondheid

Niet alleen de financiële kater is groot. Volgens Noppe gebruiken malafide aannemers vaak verkeerde materialen, om toch maar de prijs te drukken. Sommige van die materialen vormen zelfs een gevaar voor de gezondheid, zoals folies met ftalaten en rolluiken waar lood in zit.

Kijk verder dan alleen de prijs

Voor consumenten is het belangrijk om voor de bouw en het onderhoud van een zwembad een ervaren vakman in te schakelen. Offertes die opvallend laag zijn, wijzen heel vaak op amateurs. “Ze kunnen onder prijs gaan omdat ze minderwaardige materialen gebruiken en besparen op arbeiders en een goede service na verkoop. Veel van die bedrijven gaan ook snel failliet.”

Leg het zwembad aan in de winter

De meeste mensen laten pas in de zomer hun zwembad aanleggen, het moment waarop de orderboekjes van ervaren zwembadbouwers overvol zitten. Opportunisten maken hier handig gebruik van. Een zwembad aanleggen, doe je nochtans het best in de winter. Sterker nog, wie de werken in de winter laat uitvoeren, kan het bij het begin al direct gebruiken.

Zekerheid over je zwembad? Zoek een ervaren aannemer op Build Your Home.

Subsidies en premies

Vlaanderen

Vlaanderen heeft een tiental subsidies waar je gebruik van kunt maken. 

Bekijk alle voordelen voor Vlaanderen

Wallonië

In Wallonië zijn er twee grote categorieën: renovatiepremies en energiepremies.  Bekijk ze hier allemaal!

Bekijk alle voordelen voor Wallonië

Brussels gewest

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kent verschillende premies toe, in de vorm van een financiële tegemoetkoming: energiepremies en renovatiepremies. Ter aanvulling bestaan er ook gemeentelijke premies voor installaties met een milieubeschermend effect. 

Bekijk alle voordelen voor Brussels gewest

Onze gouden tips

De 10 gouden tips geven de consument raad  over hoe best tewerk wordt gegaan opdat  zijn bouw- of verbouwproject een succesverhaal kan worden, samen met de aannemer.

Onze 10 gouden tips