Alle aannemers zijn lid van Embuild en hebben geen sociale of fiscale schulden.

De winter is het moment om uw zwembad aan te leggen

De winter is het moment om uw zwembad aan te leggen

Toegegeven, met sneeuw en temperaturen onder het vriespunt denk je niet direct aan zwemmen. En al zeker niet in een buitenzwembad. Maar als je de komende zomer direct wil plonzen, is het nu het moment om contact op te nemen met een zwembadbouwer. 

Veel mensen denken pas aan een zwembad wanneer het buiten iets warmer wordt. Je ziet dat ook aan het orderboek van zwembadbouwers. “In de zomer en de lente kunnen zij moeilijk volgen”, zegt Patrice Dresse, Algemeen Directeur van de Groepering van Algemene Aannemers van Zwembadbouwers. “Wie er pas in de zomer aan denkt, kan hoogstens aan het einde van het seizoen een duik nemen in het frisse water.”

Nu bouwen = in de zomer zwemmen

Om zo gauw mogelijk gebruik te maken van je nieuwe zwembad, is het verstandig om de aanleg ervan in de winter te plannen. Dat heeft verschillende voordelen: de aanleg van de tuin in het juiste seizoen, een tijdige oplevering maar bovenal ... een gebruiksklaar zwembad vanaf de zomer 2019.

Een echt zwembad, dat deel uitmaakt van je tuin, is natuurlijk leuker dan het geknoei met tijdelijke zwembaden of opblaasbare zwembaden. Bovendien is het ook mooi geïntegreerd in je tuin en hoef je het zwembad niet op te bergen in de winter.

Ik heb al een zwembad

Een zwembad bouwen kost geld. En dus doe je voor de plaatsing best een beroep op een vakman. Zo heb je zekerheid. Vergeet ook niet dat een zwembad onderhoud nodig heeft. En dat je het winterklaar moet maken, om het zonder problemen opnieuw te gebruiken zodra de zon tevoorschijn komt. Ook daar kan een professional bij helpen.

 

Subsidies en premies

Vlaanderen

Vlaanderen heeft een tiental subsidies waar je gebruik van kunt maken. 

Bekijk alle voordelen voor Vlaanderen

Wallonië

In Wallonië zijn er twee grote categorieën: renovatiepremies en energiepremies.  Bekijk ze hier allemaal!

Bekijk alle voordelen voor Wallonië

Brussels gewest

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kent verschillende premies toe, in de vorm van een financiële tegemoetkoming: energiepremies en renovatiepremies. Ter aanvulling bestaan er ook gemeentelijke premies voor installaties met een milieubeschermend effect. 

Bekijk alle voordelen voor Brussels gewest

Onze gouden tips

De 10 gouden tips geven de consument raad  over hoe best tewerk wordt gegaan opdat  zijn bouw- of verbouwproject een succesverhaal kan worden, samen met de aannemer.

Onze 10 gouden tips