Alle aannemers zijn lid van Embuild en hebben geen sociale of fiscale schulden.

Een overkapping voor je buitendeur realiseren: de mogelijkheden

Een overkapping voor je buitendeur realiseren: de mogelijkheden

Misschien is een overkapping voor je buitendeur niet het eerste waar je aan denkt wanneer je je woning gaat renoveren. Toch heeft zo’n overkapping meerdere functies: het draagt voor een groot deel bij aan de look van je gevel, maar het zorgt er ook voor dat je droog blijft wanneer je je deur openmaakt als het regent. Zo’n overkapping voor je buitendeur wordt ook wel een deurluifel genoemd. Wat zijn de voor- en nadelen van de verschillende soorten overkappingen? Maak je deze zelf of koop je deze kant-en-klaar? In dit artikel zetten we de mogelijkheden op een rij.

Moderne overkapping

Een moderne overkapping is de beste keuze om de woning een strakke uitstraling te geven. Dit kan bijvoorbeeld een rechte, glazen overkapping zijn met trekstangen, een glazen overkapping met RVS consoles of een aluminium overkapping met een breed kader. Hieronder een aantal foto’s van deze soorten moderne overkappingen voor de buitendeur in de verschillende vormen.

 

 

Aluminium overkapping met breed kader 

 

Het voor- en nadeel van zo’n moderne overkapping:

 

  • Voordeel: zorgt voor een eigentijdse uitstraling
  • Nadeel: let op een goede afwatering

Overkapping met ronde vorm

Een overkapping met een meer klassieke vorm is ook mogelijk. En daarmee bedoelen we niet meteen een hele klassieke overkapping van hout, maar een overkapping met een ronde vorm die wel of niet doorzichtig kan zijn. Hieronder zie je een paar voorbeelden van zo’n ronde overkapping.

 

Het voor- en nadeel van zo’n ronde overkapping:

 

  • Voordeel: afwatering gaat automatisch via de zijkant 
  • Nadeel: is minder strak en past daardoor minder goed bij een moderne uitstraling

Overkapping met verlichting

Verlichting is handig bij de voordeur. En je kunt natuurlijk een losse buitenlamp ophangen, maar er zijn ook overkappingen met geïntegreerde verlichting. Zo kun je het sleutelgat goed zien wanneer je ‘s avonds thuiskomt en het zorgt ook voor een stukje veiligheid bij de voordeur. Hieronder zie je een voorbeeld van zo’n overkapping voor de buitendeur met geïntegreerde LED-verlichting.

 

Overkapping met geïntegreerde verlichting

Afbeelding met muur, ontwerp, deur, overdekt

Automatisch gegenereerde beschrijving

 

De voor- en nadelen van een overkapping met verlichting:

 

  • Voordelen: werkt inbraakwerend, prettig voor gasten en handig om het sleutelgat te vinden.
  • Nadelen: zijn vaak duurder en lastiger te installeren

Zelf maken of kant-en-klaar kopen

Wanneer je je huis laat renoveren, is het goed om te informeren naar de mogelijkheden voor zo’n kant-en-klare overkapping. Of misschien ben je zelf handig genoeg om deze te maken. Zo zijn er bijvoorbeeld video’s met uitleg hoe je zelf een deurluifel kunt maken. Of kies voor een kant-en-klare oplossing die makkelijk te monteren is. En anders kun je ook een aannemer zoeken om je te helpen

 

Genoeg mogelijkheden voor een overkapping bij je buitendeur. En als je dan toch aan de slag gaat, kijk dan ook eens naar de mogelijkheden om van je tuin een mooie buitenkamer te maken. Zo wordt de tuin het verlengstuk van je wo

Subsidies en premies

Vlaanderen

Vlaanderen heeft een tiental subsidies waar je gebruik van kunt maken. 

Bekijk alle voordelen voor Vlaanderen

Wallonië

In Wallonië zijn er twee grote categorieën: renovatiepremies en energiepremies.  Bekijk ze hier allemaal!

Bekijk alle voordelen voor Wallonië

Brussels gewest

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kent verschillende premies toe, in de vorm van een financiële tegemoetkoming: energiepremies en renovatiepremies. Ter aanvulling bestaan er ook gemeentelijke premies voor installaties met een milieubeschermend effect. 

Bekijk alle voordelen voor Brussels gewest

Onze gouden tips

De 10 gouden tips geven de consument raad  over hoe best tewerk wordt gegaan opdat  zijn bouw- of verbouwproject een succesverhaal kan worden, samen met de aannemer.

Onze 10 gouden tips