Alle aannemers zijn lid van Embuild en hebben geen sociale of fiscale schulden.

Een gids voor onmisbaar gereedschap voor doe-het-zelf projecten

Een gids voor onmisbaar gereedschap voor doe-het-zelfprojecten

 

Doe-het-zelf projecten zijn een geweldige manier om geld te besparen, creatief te zijn en nieuwe vaardigheden te leren. Gelukkig zijn er verschillende betaalbare doe-het-zelf-gereedschappen die je kunnen helpen om bijna elke renovatie in huis met gemak aan te pakken. Of je nu je keuken wilt renoveren, een terras wilt aanleggen of wilt gaan timmeren als hobby. We hebben een paar handige tips voor je op een rijtje gezet voor het samenstellen van je eigen gereedschapskoffer.

 

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een gereedschapskoffer?

Kunststof is het meest voorkomende materiaal als het gaat om gereedschapskisten, maar er zijn ook houten en metalen opties. Welk type gereedschapskoffer je ook kiest, zorg ervoor dat het type veilig en duurzaam is. Een gereedschapskoffer van goede kwaliteit beschermt niet alleen het gereedschap, maar ook je auto als je je tools wilt vervoeren. 

Werk gemakkelijk met gereedschapskoffer van goede kwaliteit. Als je niet zeker weet welk type gereedschapskoffer moet kopen, neem dan eens een kijkje bij Engelbert Strauss. Op deze website kun je meer informatie vinden over allerlei verschillende gereedschapskisten. Je kunt er ook een selectie aan gereedschapskoffer accessoires bekijken, zoals organizers, slotkasten of beveiligingsfuncties die je aan de koffer toe kunt voegen. 

 

Hoe kies je het juiste gereedschap voor je werk?

Een belangrijke factor bij het kiezen van gereedschap is de grootte en het gewicht. Als je in krappe ruimtes werkt of zware voorwerpen optilt, is het belangrijk een gereedschap te kiezen dat licht en gemakkelijk te hanteren is. Bovendien moet het gereedschap gemaakt zijn van duurzame materialen die bestand zijn tegen herhaaldelijk gebruik. Bij de keuze van het juiste gereedschap komt het ook aan op persoonlijke voorkeur. Sommige gereedschappen zijn beter geschikt voor bepaalde taken dan andere. Neem dus de tijd om je vertrouwd te maken met de verschillende kenmerken van elk gereedschap en probeer eens wat verschillende merken en types uit.

 

De basis tools voor in je gereedschapskoffer

Het samenstellen van een gereedschapsset kan lastig zijn omdat er zoveel verschillende gereedschappen te verkrijgen zijn. Er zijn echter een paar handige tools die niet kunnen ontbreken!

 

Veiligheidsuitrusting

Een veiligheidsuitrusting zoals een veiligheidsbril, veiligheidsschoenen, handschoenen en oorbeschermers kunnen je helpen beschermen tegen letsel bij het gebruik van gereedschap. 

 

Hamer

Met een hamer kun je spijkers slaan, spijkers verwijderen, planken uit elkaar trekken en materialen uit elkaar halen. 

 

Draadloze boor

Dit is een van de nuttigste en meest veelzijdige doe-het-zelf-gereedschappen op de markt. Je kunt een accuboormachine gebruiken voor het boren van gaten en het aandraaien van schroeven. Accuboormachines worden meestal geleverd met verschillende hulpstukken, waaronder boren, schroevendraaierbits en spadebits. 

 

Waterpas

Waterpassen worden gebruikt om te bepalen of dingen zoals muren, kasten en meubels waterpas staan. Het maakt het ophangen van foto’s aan de muur een stuk makkelijker!

 

Meetlint

Een meetlint zou in de gereedschapskist van elke doe-het-zelver moeten zitten. Je kunt er snel, nauwkeurig en gemakkelijk afstanden en oppervlakten mee meten. 

Subsidies en premies

Vlaanderen

Vlaanderen heeft een tiental subsidies waar je gebruik van kunt maken. 

Bekijk alle voordelen voor Vlaanderen

Wallonië

In Wallonië zijn er twee grote categorieën: renovatiepremies en energiepremies.  Bekijk ze hier allemaal!

Bekijk alle voordelen voor Wallonië

Brussels gewest

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kent verschillende premies toe, in de vorm van een financiële tegemoetkoming: energiepremies en renovatiepremies. Ter aanvulling bestaan er ook gemeentelijke premies voor installaties met een milieubeschermend effect. 

Bekijk alle voordelen voor Brussels gewest

Onze gouden tips

De 10 gouden tips geven de consument raad  over hoe best tewerk wordt gegaan opdat  zijn bouw- of verbouwproject een succesverhaal kan worden, samen met de aannemer.

Onze 10 gouden tips