Alle aannemers zijn lid van Embuild en hebben geen sociale of fiscale schulden.

Zo maak je van je huis een waar resort

Welkom bij dit artikel waarin we je laten zien hoe je van je huis een waar resort kunt maken. Tegenwoordig zijn veel mensen op zoek naar manieren om een ontspannen vakantiesfeer in hun eigen huis te creëren. Met de juiste aanpassingen en inrichting kun je een heerlijke omgeving creëren waarin je kunt ontspannen en tot rust kunt komen. Hieronder volgen 14 tips en ideeën om je huis te transformeren in een waar resort.

 

Droom je ervan om thuis te genieten van de luxe en ontspanning die je normaal alleen in resorts vindt? Met de volgende tips kun je je huis omtoveren tot een oase van rust en ontspanning. Ontdek hoe je met de juiste kleuren, materialen en inrichting een vakantiegevoel kunt creëren in elke kamer van je huis.

1. Creëer een rustgevend kleurenpalet

Om een ontspannen sfeer te creëren, is het belangrijk om te kiezen voor een rustgevend kleurenpalet. Zachte tinten zoals pastelblauw, lichtgroen en neutrale kleuren werken goed om een kalme en serene ambiance te creëren. Vermijd felle en drukke kleuren, omdat deze juist een onrustig gevoel kunnen geven.

2. Maak gebruik van natuurlijke elementen

Breng de natuur naar binnen door gebruik te maken van natuurlijke elementen in je interieur. Denk aan planten, bloemen, schelpen en stenen. Deze elementen zorgen voor een gevoel van rust en brengen tegelijkertijd een stukje buiten naar binnen.

3. Optimaliseer de indeling van de ruimte

Een goede indeling van de ruimte is essentieel om een gevoel van ruimte en rust te creëren. Zorg voor voldoende loopruimte en vermijd overvolle en rommelige ruimtes. Maak gebruik van meubels die passen bij de grootte van de kamer en zorg voor een goede balans tussen functionaliteit en esthetiek.

4. Investeer in comfortabel meubilair

Comfortabel meubilair is een must als je van je huis een resort wilt maken. Kies voor zachte banken en stoelen met voldoende kussens en zorg ervoor dat ze ergonomisch zijn. Een comfortabele zithoek is de perfecte plek om te ontspannen en tot rust te komen.

5. Creëer een luxe slaapkamer

De slaapkamer is een belangrijke ruimte in je huis waar je kunt ontsnappen aan de dagelijkse stress. Investeer in een comfortabel en luxe bed met hoogwaardig beddengoed. Voeg zachte verlichting toe en creëer een rustige en serene ambiance.

6. Voeg een ontspanningsruimte toe

Een aparte ontspanningsruimte is ideaal om te ontspannen en tot rust te komen. Richt een hoek van je huis in met comfortabele stoelen, een boekenkast en een zachte vloerkleed. Dit wordt je persoonlijke plekje waar je kunt genieten van een goed boek of gewoon kunt ontspannen.

7. Maak gebruik van geur en aromatherapie

Geur speelt een belangrijke rol bij het creëren van een ontspannen sfeer. Gebruik geurkaarsen, essentiële oliën of geurstokjes om je huis lekker te laten ruiken. Lavendel en vanille zijn bekende geuren die helpen bij ontspanning en stressvermindering.

8. Creëer een buitenparadijs

Als je de ruimte hebt, maak dan gebruik van je tuin of balkon om een buitenparadijs te creëren. Plaats comfortabele lounge stoelen, een parasol en een buitenkeuken om te genieten van de buitenlucht. Voeg wat planten toe om een groene en rustige omgeving te creëren.

9. Investeer in hoogwaardige beddengoed en handdoeken

Hoogwaardige beddengoed en handdoeken zorgen voor een luxe en comfortabele ervaring. Kies voor zachte en ademende materialen zoals katoen of bamboe. Deze materialen voelen prettig aan op de huid en dragen bij aan een goede nachtrust.

10. Voeg een bubbelbad of jacuzzi toe

Een bubbelbad of jacuzzi is de ultieme luxe toevoeging aan je huis. Geniet van een ontspannend bubbelbad na een lange dag en laat de stress van je afglijden. Zorg voor voldoende privacy en creëer een sfeervolle omgeving met kaarsen en zachte verlichting.

11. Creëer een spa-achtige badkamer

Transformeer je badkamer tot een spa-achtige omgeving. Kies voor een regendouche, plaats enkele kaarsen en zorg voor voldoende opbergruimte voor badkamerbenodigdheden. Denk ook aan een fijn ligbad. Kies bijvoorbeeld voor één van deze prachtige ligbaden. Sowieso zijn alle ligbaden van Sanitairkamer de moeite van het bekijken waard. Voeg zachte handdoeken, badjassen en luxe toiletartikelen toe voor een complete spa-ervaring.

12. Zorg voor voldoende natuurlijk licht

Natuurlijk licht heeft een positieve invloed op onze gemoedstoestand. Zorg voor voldoende ramen in je huis en vermijd het blokkeren van natuurlijk licht met zware gordijnen of meubels. Laat het licht naar binnen stromen en geniet van de energie die het geeft.

13. Maak gebruik van zachte en comfortabele texturen

Gebruik zachte en comfortabele texturen in je huis om een gevoel van warmte en gezelligheid te creëren. Kies voor zachte tapijten, fluffy kussens en warme dekens. Deze texturen nodigen uit om te ontspannen en dragen bij aan de algehele sfeer van comfort.

14. Vergeet de details niet

Besteed aandacht aan de kleine details die je huis een resortachtige sfeer geven. Denk aan mooie fotolijsten, geurige zeepjes, kaarsenhouders en decoratieve accessoires. Deze details maken het verschil en voegen een vleugje luxe toe aan je interieur.

 

Subsidies en premies

Vlaanderen

Vlaanderen heeft een tiental subsidies waar je gebruik van kunt maken. 

Bekijk alle voordelen voor Vlaanderen

Wallonië

In Wallonië zijn er twee grote categorieën: renovatiepremies en energiepremies.  Bekijk ze hier allemaal!

Bekijk alle voordelen voor Wallonië

Brussels gewest

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kent verschillende premies toe, in de vorm van een financiële tegemoetkoming: energiepremies en renovatiepremies. Ter aanvulling bestaan er ook gemeentelijke premies voor installaties met een milieubeschermend effect. 

Bekijk alle voordelen voor Brussels gewest

Onze gouden tips

De 10 gouden tips geven de consument raad  over hoe best tewerk wordt gegaan opdat  zijn bouw- of verbouwproject een succesverhaal kan worden, samen met de aannemer.

Onze 10 gouden tips