Alle aannemers zijn lid van Embuild en hebben geen sociale of fiscale schulden.

Zo kies jij de juiste meubels voor thuis

Wanneer je net een huis hebt gekocht of gewoon toe bent aan iets anders, dan kun je met het alleen aanpassen van je accessoires al een heel eind komen. Toch is het simpelweg na verloop van tijd gewoon tijd voor nieuwe meubels. Of het nu gaat om je bank, tafel of een stoel. Ze hebben allemaal maar een beperkte levensduur. De kans dat zowel je smaak als het aanbod ten opzichte van enkele jaren compleet is veranderd is vrij aannemelijk. Het uitzoeken van de juiste meubels kan dus een flinke uitdaging zijn voor velen. Om te zorgen dat jij je huis een perfecte make-over kunt geven, hebben we wat tips voor je verzameld.

Begin bij de basis

Wanneer je kiest voor nieuwe meubels, dan zul je versteld staan wanneer jij je oude meubels uit de woonkamer haalt hoe beschadigd je muren zijn. Doordat er vaak een bank of sta op stoel voorstaat, valt het een stuk minder op dan wanneer je woonkamer volledig leeg is. Als je dan toch aan de slag gaat, dan is het verstandig ook direct de muren mee te nemen. Het is van belang dat je vooraf bepaald met welke basiskleur je wilt gaan werken. Waar we in het verleden vaak kozen voor de welbekende kleuren wit en crème (RAL 9001 en RAL 9010), zien we nu steeds vaker dat er wordt gekozen voor een kleur op de muur. Je kunt je voorstellen, dat wanneer je kiest voor een felle kleur om het geheel te laten opvallen de keuze voor een eveneens gekleurde bank nog wel eens ongelukkig kan uitpakken.

Maak een plan

Wanneer je zelf aan de slag wilt gaan met je inrichting, dan is het verstandig vooraf een goed plan te maken. Vind je dit lastig, dan is het advies van een interieurstylist geen overbodige luxe. Deze mensen weten vaak door hun kennis en ervaring met enkele kleine aanpassingen een enorme verandering te bewerkstelligen. Door bijvoorbeeld wat extra lef en durf toe te voegen aan een interieur, geven ze de woonkamer een volledig eigen identiteit. Waar jij kiest voor een 3-zits bank gecombineerd met een 2-zitter, kiest een stylist voor een relaxfauteuil. Door deze toevoeging, zal je al snel merken dat je woonkamer optisch een stuk groter oogt. Een stylist kan ook enkel een plan en daarmee bijpassend advies voor je opstellen, zo ben je zelf volledig vrij om te bepalen hoe je hiermee omgaat.

Kies je stijl

Je inrichting kun je volledig naar eigen smaak bepalen. Toch is het wel fijn dat het enigszins raakvlak heeft met elkaar om zo één geheel te creëren in de ruimte. Je kunt je voorstellen, dat wanneer je kiest voor een rode bank in combinatie met een gele draaifauteuil dit ontzettend druk oogt, iets wat je juist in je woonkamer wilt proberen te voorkomen. Wat we wel vaak zien, is dat er wordt gekozen voor één eyecatcher. Dit kan in de vorm van een meubelstuk, maar zien we vaker terug in de vorm van woonaccessoires. Wat dacht je van een prachtig groot schilderij of opvallen lamp naast je bank?

Zo gaan jouw meubels langer mee

Goed onderhoud van je meubels is belangrijk wanneer jij er zolang mogelijk van wilt genieten. Zo is het bij een leren bank of stoel belangrijk dat je deze frequent behandeld met een daarvoor speciaal geschikte ‘leershampoo’. Op deze manier zorg jij ervoor dat je meubels in goede conditie blijven en je er dus een stuk langer plezier van hebt. Meubels zijn immers doorgaans een flinke uitgave, dan is het wel zo fijn dat je er zo lang mogelijk van kunt genieten.

Subsidies en premies

Vlaanderen

Vlaanderen heeft een tiental subsidies waar je gebruik van kunt maken. 

Bekijk alle voordelen voor Vlaanderen

Wallonië

In Wallonië zijn er twee grote categorieën: renovatiepremies en energiepremies.  Bekijk ze hier allemaal!

Bekijk alle voordelen voor Wallonië

Brussels gewest

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kent verschillende premies toe, in de vorm van een financiële tegemoetkoming: energiepremies en renovatiepremies. Ter aanvulling bestaan er ook gemeentelijke premies voor installaties met een milieubeschermend effect. 

Bekijk alle voordelen voor Brussels gewest

Onze gouden tips

De 10 gouden tips geven de consument raad  over hoe best tewerk wordt gegaan opdat  zijn bouw- of verbouwproject een succesverhaal kan worden, samen met de aannemer.

Onze 10 gouden tips