Alle aannemers zijn lid van Embuild en hebben geen sociale of fiscale schulden.

Zo hang je foto's en schilderijen aan de muur

Zo hang je foto's en schilderijen aan de muur

 

Je weet uiteraard dat foto’s en schilderijen precies waterpas moeten hangen, op de juiste hoogte aan de muur moeten worden gemonteerd en goed moeten worden bevestigd. We lopen alle stappen langs.

 

Stap 1: Weeg het schilderij

Voordat je begint met het ophangen van kunstwerken, moet je eerst het gewicht weten. Check vervolgens op de verpakking van spijkers danwel ophanghaken of deze het gewicht van de foto of het schilderij kunnen dragen. Voor kunstwerken die enkele kilo’s wegen, zijn spijkers meestal voldoende. Ook zelfklevende ophangstrips werken ook goed bij lichte schilderijen. Bevestig zwaardere stukken met speciale ophanghaken. Afhankelijk van de kwaliteit van de muur, kan een plug met schroef nodig zijn. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn bij oudere muren of muren waar al vaker kunst heeft gehangen. Je kunt ook denken aan speciale plafondsysteem voor het ophangen van schilderijen in het geval van een systeemplafond.

 

Stap 2: Bepaal de hoogte

Het midden van het kunstwerk moet ongeveer 145 centimeter van de vloer zijn. Dat is ongeveer ooghoogte voor de gemiddelde volwassene en de hoogte die de meeste kunstgaleries en musea hanteren bij het ophangen van kunstwerken. Om te bepalen waar je je gereedschap moet plaatsen, meet en markeer je 145 centimeter vanaf de vloer met een potlood. Meet vervolgens de afstand van de plaats waar de spijker aan de achterkant van de kunstlijst komt te zitten. Markeer dat verschil met de 145 centimeter markering op de muur. Op die plek moet de spijker komen.

 

Stap 3: Hang het kunstwerk waterpas

Meet en markeer eerst waar de bovenkant van de lijst op de muur komt. Gebruik een waterpas om de plaatsing te bepalen en markeer dit met een lijn van schilderstape als leidraad voor het ophangen van het kunstwerk of de foto.

Subsidies en premies

Vlaanderen

Vlaanderen heeft een tiental subsidies waar je gebruik van kunt maken. 

Bekijk alle voordelen voor Vlaanderen

Wallonië

In Wallonië zijn er twee grote categorieën: renovatiepremies en energiepremies.  Bekijk ze hier allemaal!

Bekijk alle voordelen voor Wallonië

Brussels gewest

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kent verschillende premies toe, in de vorm van een financiële tegemoetkoming: energiepremies en renovatiepremies. Ter aanvulling bestaan er ook gemeentelijke premies voor installaties met een milieubeschermend effect. 

Bekijk alle voordelen voor Brussels gewest

Onze gouden tips

De 10 gouden tips geven de consument raad  over hoe best tewerk wordt gegaan opdat  zijn bouw- of verbouwproject een succesverhaal kan worden, samen met de aannemer.

Onze 10 gouden tips