Alle aannemers zijn lid van Embuild en hebben geen sociale of fiscale schulden.

Zo creëer je een leuk terras

Of je nu een klein balkonnetje hebt, een zonnig terras of een uitgestrekte tuin: het is altijd heerlijk om in je eigen plekje te kunnen genieten van de buitenlucht. Tijd dus om de handen uit de mouwen te steken en een mooi terras te creëren waar je heel de zomer van gaat kunnen genieten!

Comfortabele lounge of zetels

First things first: als het zonnetje buiten schijnt wil je lekker op je terras kunnen zitten. Investeer dus in een kwaliteitsvolle loungeset voor buiten, of kies voor leuke stoeltjes met fleurige kussens erin. Let er ook op dat je meubilair weerbestendig is, zodat je enkel kussens moet binnenhalen wanneer het regent. Schijnt de zon ‘s middags op je terras? Zorg dan ook voor een goede parasol zodat je in de schaduw kan zitten op het warmste moment van de dag. 

Hoe meer groen, hoe beter

Breng je terras helemaal tot leven met groen! Planten zorgen niet alleen voor wat extra kleur, maar ze zuiveren bovendien ook de lucht en creëren een rustgevende sfeer. Kies voor een mix van bekende tuinplanten, speciale hangplanten en misschien zelfs een paar verticale tuinen om optimaal gebruik te maken van de ruimte. Heb je niet echt groene vingers? Dan zijn er altijd nog onderhoudsvriendelijke opties zoals vetplanten en cactussen.

Functionele indeling

Zeker als je buitenruimte niet zo groot is, is het belangrijk om je terras functioneel in te richten. Denk eerst goed na wat er allemaal op het terras moet komen te staan, zoals een loungeset, tuinmeubelen, een terrasverwarmer,... Zo kun je beter inschatten hoeveel plaats alles zal innemen en ervoor zorgen dat er genoeg loopruimte is tussen al je terrasmateriaal. 

Het kan ook helpen om de ruimte in verschillende zones in te delen, zoals een eethoek, een loungedeel en misschien zelfs een hoekje voor yoga of meditatie.

Sfeerverlichting

Wanneer de zon ondergaat, is het tijd om wat sfeerverlichting aan te steken! Denk maar aan een leuke lichtketting die je terras omtovert tot een gezellige ruimte, lantaarns, kaarsen of zelfs een vuurkorf voor een knusse avond bij het vuur. Zo kun je optimaal van je terras genieten, ook wanneer de zon al onder is. 

Weerbestendige materialen

Het weer kan soms onvoorspelbaar zijn, dus kies voor materialen die bestand zijn tegen alle weersomstandigheden. Denk maar aan rotan, teakhout, aluminium of kunststof, die allemaal bestand zijn tegen regen, zon en wind. Vergeet ook niet om kussens en textiel op te bergen in waterdichte opbergboxen wanneer je ze niet gebruikt, om ze te beschermen tegen vocht en schimmel.

 

Subsidies en premies

Vlaanderen

Vlaanderen heeft een tiental subsidies waar je gebruik van kunt maken. 

Bekijk alle voordelen voor Vlaanderen

Wallonië

In Wallonië zijn er twee grote categorieën: renovatiepremies en energiepremies.  Bekijk ze hier allemaal!

Bekijk alle voordelen voor Wallonië

Brussels gewest

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kent verschillende premies toe, in de vorm van een financiële tegemoetkoming: energiepremies en renovatiepremies. Ter aanvulling bestaan er ook gemeentelijke premies voor installaties met een milieubeschermend effect. 

Bekijk alle voordelen voor Brussels gewest

Onze gouden tips

De 10 gouden tips geven de consument raad  over hoe best tewerk wordt gegaan opdat  zijn bouw- of verbouwproject een succesverhaal kan worden, samen met de aannemer.

Onze 10 gouden tips