Alle aannemers zijn lid van Embuild en hebben geen sociale of fiscale schulden.

Zo breng je de schoonheid van de natuur in huis

Vaak stelt men dat de tuin het verlengde van de woonkamer moet zijn. Zeker in de zomer is het heerlijk om vanuit de woonkamer de tuin in te kunnen lopen bij mooi weer. Zorg dat de tuinmeubelen, de terrastegels en de decoratie aan de schutting passen bij de stijl van het interieur binnenshuis. Maar andersom kan je de tuin ook naar binnen halen! Hoe zorg je dat de schoonheid van de natuur terugkomt in de gekozen interieurstijl binnen je woning? Eén van de opties die je hierbij hebt is het gebruik van bamboe jaloezieën. Het voordeel hiervan ten opzichte van klassiek hout is het beperkte gewicht. Je trekt ze eenvoudig omhoog, om ze in de avond weer te laten zakken.

 

Verhoog de sfeer in huis met houten shutters

Ook shutters kunnen een interessante optie zijn. Shutters van hout verhogen de sfeer in huis en geven deze een landelijke, soms wat Ibiza style look. Verschillende aanbieders van shutters maken ze op maat voor je. Zo passen de shutters niet alleen qua formaat bij de ramen van je woning, maar ook qua stijl bij je persoonlijke smaak. Kies je voor lichte witte shutters, of geef je deze een groene kleur? Dat laatste past goed bij de natuur en laat een ruimte vaak wat kleiner ogen. Het maakt je woon- of slaapkamer lekker knus!

 

Geef ruimtes in huis een botanische sfeer

Niet alleen je raamdecoratie heeft een grote invloed op de uitstraling van ruimtes. Heb je al eens overwogen om de woon- of slaapkamer van enkele grote kamerplanten te voorzien? Je zou zelfs voor een botanisch interieur kunnen kiezen. Hierbij gebruik je een groot aantal kamerplanten, die je zowel op de grond als bijvoorbeeld op de vensterbanken en op kasten zet. Zo krijg je het gevoel in een natuurlijke jungle te wonen.

 

Gebruik een groene kleur op je wanden

Ook via de muren kan je de natuur in huis halen. Geen groene vingers? In plaats van echte planten te nemen, kan je kiezen voor behang met het patroon van bladeren of bomen. Of om het botanische karakter van een kamer meer kracht bij te zetten, kan je de kamerplanten combineren met een egale groene kleur op de wanden.

Subsidies en premies

Vlaanderen

Vlaanderen heeft een tiental subsidies waar je gebruik van kunt maken. 

Bekijk alle voordelen voor Vlaanderen

Wallonië

In Wallonië zijn er twee grote categorieën: renovatiepremies en energiepremies.  Bekijk ze hier allemaal!

Bekijk alle voordelen voor Wallonië

Brussels gewest

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kent verschillende premies toe, in de vorm van een financiële tegemoetkoming: energiepremies en renovatiepremies. Ter aanvulling bestaan er ook gemeentelijke premies voor installaties met een milieubeschermend effect. 

Bekijk alle voordelen voor Brussels gewest

Onze gouden tips

De 10 gouden tips geven de consument raad  over hoe best tewerk wordt gegaan opdat  zijn bouw- of verbouwproject een succesverhaal kan worden, samen met de aannemer.

Onze 10 gouden tips