Alle aannemers zijn lid van Embuild en hebben geen sociale of fiscale schulden.

Zo bouw jij in een paar stappen je eigen droom dressing

Wie droomt er niet van: een mooie dressing in je slaapkamer. In de lente wagen we ons allemaal aan een grondige voorjaarsschoonmaak. Zou het niet fantastisch zijn om dit jaar je kleren te kunnen opbergen in je eigen dressing? Ook als je geen handige Harry bent, is het bouwen van je eigen dressing een haalbaar doel. Met deze tips blaas jij jouw slaapkamer zo nieuw leven in en sta je voor je het weet outfits bijeen te stellen in jouw eigen, nieuwe dressing!

Plan en ontwerp

Om te beginnen is het belangrijk om eens na te denken over de beschikbare ruimte en om te bepalen wat de juiste afmetingen van je dressing zullen zijn. Maak een ontwerp op papier of gebruik een softwareprogramma om een visuele weergave te maken van hoe je dressing eruit zal zien. Overweeg de indeling, inclusief planken, hangruimte, lades en accessoires zoals spiegels en verlichting. Is er een raam aanwezig in je dressing? Met de juiste raamdecoratie kan je die zonnestralen op het juiste moment in je dressing binnen laten schijnen.

Verzamel materialen en gereedschappen 

Nu je goed weet hoe je dressing eruit zal zien, hoeveel plaats je hebt en wat de afmetingen van je dressing zullen zijn, kan je beginnen met een lijst te maken van alle benodigde materialen en gereedschappen. Dit kan onder andere hout, schroeven, scharnieren, plankdragers, een zaag, een boormachine en meetgereedschap omvatten. Zorg ervoor dat je alle benodigde items bij de hand hebt voordat je begint met bouwen. Ook materiaal om je dressing mee af te werken zoals duo rolgordijnen, een likje verf, lampen en dergelijke kan je al in huis halen. 

Bouw het frame  

Je hebt nu alles in huis voor je eigen dressing, dus nu kan het echte werk beginnen.   Begin met het bouwen van het frame van je dressing. Gebruik de zaag en boormachine om houten planken op maat te zagen en ze aan elkaar te bevestigen. Zorg ervoor dat het frame stevig en stabiel is! Het vormt namelijk de basis voor de rest van de dressing dus het is belangrijk dat deze goed gebouwd wordt. 

Voeg planken, hangruimte en accessoires toe

Om je dressing af te maken is het nodig om planken te bevestigen die dienen als leggers voor je kleren. Zo creëer je extra opbergruimte en dat is precies wat je wil! Voeg een stang toe aan de bovenkant voor het ophangen van kleding. Als je accessoires zoals lades, spiegels of verlichting wilt toevoegen, installeer ze dan ook volgens jouw ontwerp.

Zorg voor een leuke afwerking  

Nu je dressing helemaal klaar is, hoef je enkel nog te zorgen voor een leuke afwerking om ze helemaal eigen te maken. Denk bijvoorbeeld aan een zachte mat die je voor je spiegel legt, een mooie plant in de hoek en dergelijke. Als dit gebeurd is, is het natuurlijk tijd om je kleren, schoenen en accessoires in je dressing op te bergen en te genieten van deze nieuwe, knappe ruimte in je woning!

Subsidies en premies

Vlaanderen

Vlaanderen heeft een tiental subsidies waar je gebruik van kunt maken. 

Bekijk alle voordelen voor Vlaanderen

Wallonië

In Wallonië zijn er twee grote categorieën: renovatiepremies en energiepremies.  Bekijk ze hier allemaal!

Bekijk alle voordelen voor Wallonië

Brussels gewest

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kent verschillende premies toe, in de vorm van een financiële tegemoetkoming: energiepremies en renovatiepremies. Ter aanvulling bestaan er ook gemeentelijke premies voor installaties met een milieubeschermend effect. 

Bekijk alle voordelen voor Brussels gewest

Onze gouden tips

De 10 gouden tips geven de consument raad  over hoe best tewerk wordt gegaan opdat  zijn bouw- of verbouwproject een succesverhaal kan worden, samen met de aannemer.

Onze 10 gouden tips