Alle aannemers zijn lid van Embuild en hebben geen sociale of fiscale schulden.

Welke tools heb je nodig voor het bouwen van je huis?

Welke tools heb je nodig voor het bouwen van je huis? 

Het gereedschap dat doe-het-zelvers thuis gebruiken en het gereedschap dat professionele bouwers gebruiken op bouwplaatsen zijn dezelfde essentiële gereedschappen, maar elke versie is gemaakt met een andere gebruiker in gedachten. Over het algemeen zullen tools die zijn ontworpen voor professionals, worden ontworpen voor constant gebruik, precisie en mobiliteit. Omdat ze zijn ontworpen om langer mee te gaan, zijn professionele gereedschappen vaak duurder dan gereedschappen voor de doe-het-zelver. Wel gaan ze dus meestal langer mee en presteren ze ook beter. Ga je zelf een huis bouwen? Koop dan zeker de onderstaande tools!

 

Waterpas

Rechte lijnen zijn een must-have voor elk bouwproject, of het nu gaat om een ​​muur, deur, raam of kozijn. Een waterpas gebruikt de zwaartekracht om te meten of iets waterpas is om je te helpen een perfect waterpas lijn te bereiken. Deze niveaus hebben een vloeistoffles met een luchtbel erin die parallel loopt aan het lichaam van het gereedschap. Wanneer het gereedschap op gelijke hoogte met de aarde staat, bevindt de luchtbel zich precies in het midden van de libel, vaak gemarkeerd met een lijn. Als het gereedschap in één richting schuin of scheef staat, zweeft de luchtbel naar de hogere kant. 

 

Persoonlijke beschermingsmiddelen

Niet alleen bevelen experts persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) in constructie aan voor je ogen en gezicht, voeten, hoofd, handen en gehoor, maar zonder deze kun je eigenlijk niet eens het werkterrein oplopen. Veilig werken is een groot deel van slim werken en jezelf voorbereiden op een lang leven in je vakgebied. Investeer in de essentiële PBM's zoals een veiligheidsbril, handschoenen, helm, stevig schoeisel, oordopjes en een ademhalingstoestel en onderhoud en vervang ze regelmatig door ze te dragen. Heb je boormachines bij Mastertools.nl gekocht voor de constructie van je woning? Gebruik ze dan pas nadat je persoonlijke beschermingsmiddelen draagt. 

 

Sleutels

Sleutelsets zijn geen noodzaak voor een gereedschapstas als je voornamelijk met hout werkt, maar elke bouwer zou een paar multifunctionele sleutels bij de hand moeten hebben om houtdraadbouten aan te drijven, apparatuur waterpas te stellen en aanpassingen aan armaturen en apparaten aan te brengen. Over het algemeen geldt: hoe langer de handgreep van de sleutel, hoe groter de hefboomwerking en hoe strakker de sleutelkop op de moer zit, hoe beter de grip die je zult hebben - vooral handig voor het losdraaien van moeilijke moeren. Jordan raadt aan om een ​​paar verstelbare moersleutels bij de hand te houden, samen met eventuele speciale moersleutels die je nodig hebt voor je vak. 

 

Hamer

Zoveel handgereedschap is in de bouwsector vervangen door elektrisch gereedschap, maar hamers zijn een essentieel handgereedschap gebleven in de gereedschapsriem van elke bouwer. Er is een breed scala aan hamertypes die specifiek zijn voor verschillende soorten werk, zoals kozijnwerk, metselwerk, afwerktimmerwerk, elektrisch werk en demowerk. Vaak bepaalt het soort materiaal waarmee je gaat werken welk type hamer je moet kopen, maar iedereen die in de bouw werkt, zou ook een klassieke klauwhamer moeten hebben: eenvoudig, multifunctioneel en handig voor een verscheidenheid aan bouw- en sloopwerkzaamheden. 

 

Subsidies en premies

Vlaanderen

Vlaanderen heeft een tiental subsidies waar je gebruik van kunt maken. 

Bekijk alle voordelen voor Vlaanderen

Wallonië

In Wallonië zijn er twee grote categorieën: renovatiepremies en energiepremies.  Bekijk ze hier allemaal!

Bekijk alle voordelen voor Wallonië

Brussels gewest

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kent verschillende premies toe, in de vorm van een financiële tegemoetkoming: energiepremies en renovatiepremies. Ter aanvulling bestaan er ook gemeentelijke premies voor installaties met een milieubeschermend effect. 

Bekijk alle voordelen voor Brussels gewest

Onze gouden tips

De 10 gouden tips geven de consument raad  over hoe best tewerk wordt gegaan opdat  zijn bouw- of verbouwproject een succesverhaal kan worden, samen met de aannemer.

Onze 10 gouden tips