Alle aannemers zijn lid van Embuild en hebben geen sociale of fiscale schulden.

Wat zijn de beste lamptrends van de zomer van 2023?

Omarm de warmte en uitstraling van de zomer door je huis te voorzien van de nieuwste verlichtingstrends van 2023. Verlichting is een belangrijk element bij het bepalen van de sfeer en het verbeteren van de algehele esthetiek van je ruimte. In dit artikel gaan we dieper in op de belangrijkste verlichtingstrends die dit seizoen een vleugje stijl en verfijning in je huis zullen brengen. Van boeiende statement-stukken die de schijnwerpers stelen tot ingetogen ontwerpen die een serene sfeer creëren, we verkennen een reeks opties om je inspiratie te laten ontbranden. Lees verder zodat je precies weet welke lampen je moet kopen in je favoriete lampenwinkel

 

Sculpturaal 

De zomer van 2023 brengt de integratie van opvallende sculpturale lampen in onze interieurs. Geïnspireerd door de schoonheid van de natuurlijke wereld, zal sculpturale verlichting met organische vormen een gevoel van zachtheid en vloeiendheid in onze ruimtes brengen. De stromende beweging van water en de betoverende silhouetten van bergketens zullen dienen als ontwerpinvloeden en een vleugje op de natuur geïnspireerde elegantie toevoegen aan onze huizen. Nu gewelfde vormen en boogstructuren aan populariteit winnen in architectuur- en meubeltrends, zal sculpturale verlichting harmonieus samenwerken om ontspannen interieurs te creëren die kalm, uitnodigend en moeiteloos stijlvol aanvoelen.

 

Middelpunt

Huiseigenaren zijn steeds meer op zoek naar onderscheidende en opvallende verlichtingsarmaturen die de traditionele normen trotseren en functioneren als boeiende kunstwerken. Deze trend biedt een opwindende mogelijkheid voor creatieve expressie, waardoor je verschillende vormen, materialen en kleuren kunt omarmen om je ruimte te verbeteren met een visueel verbluffende en eigentijdse esthetiek. 

 

Op maat gemaakt

Door vanaf het begin rekening te houden met interne bedrading bij de keuze voor op maat gemaakt schrijnwerk, kunnen lampen naadloos in de unit worden geïntegreerd, waardoor er geen lelijke draden van onafhankelijke lampen of wandlampen meer nodig zijn, wat resulteert in een slank en gepolijst uiterlijk. De integratie van op maat gemaakte verlichtingselementen, zoals levendige en gedessineerde tinten op schansen en schoorsteenmantellampen, voegt een eclectische en gestructureerde dimensie toe aan het algehele ontwerp, met als hoogtepunt een werkelijk ongeëvenaarde esthetiek.

 

Grote hanglampen

Deze zomerverlichting wordt de centrale focus van het kamerontwerp, waar zorgvuldig vervaardigde, extra grote en weelderige verlichtingsarmaturen de aandacht trekken en het middelpunt worden. De trend om grote en sculpturale verlichtingsformaties te integreren zal naar verwachting aanhouden. Of je nu een gezellige zithoek met verschillende zones wilt creëren of gewoon wilt harmoniseren met de schaal en afmetingen van een kamer, een extra grote hanglamp kan niet alleen dienen als een efficiënte verlichting, maar ook als een boeiend designelement, waarmee je een opvallend visueel statement maakt.

 

Sfeerverhogend

Omdat we prioriteit geven aan het creëren van ruimtes die welzijn en verjonging bevorderen, staat sfeerverhogende verlichting in de schijnwerpers als een cruciaal element. De kunst van het in lagen aanbrengen van verlichting, waarbij elementen als knusse tafellampen, flikkerende kaarsen en betoverende vloerlampen worden gebruikt, maakt het mogelijk om warme en uitnodigende lichtbronnen te creëren die bijdragen aan een gevoel van ontspanning en sereniteit in onze huizen.

 

Subsidies en premies

Vlaanderen

Vlaanderen heeft een tiental subsidies waar je gebruik van kunt maken. 

Bekijk alle voordelen voor Vlaanderen

Wallonië

In Wallonië zijn er twee grote categorieën: renovatiepremies en energiepremies.  Bekijk ze hier allemaal!

Bekijk alle voordelen voor Wallonië

Brussels gewest

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kent verschillende premies toe, in de vorm van een financiële tegemoetkoming: energiepremies en renovatiepremies. Ter aanvulling bestaan er ook gemeentelijke premies voor installaties met een milieubeschermend effect. 

Bekijk alle voordelen voor Brussels gewest

Onze gouden tips

De 10 gouden tips geven de consument raad  over hoe best tewerk wordt gegaan opdat  zijn bouw- of verbouwproject een succesverhaal kan worden, samen met de aannemer.

Onze 10 gouden tips