Alle aannemers zijn lid van Embuild en hebben geen sociale of fiscale schulden.

Wat moet je niet vergeten bij het bouwen van je nieuwe huis?

Als je een nieuw huis gaat (laten) bouwen, dan moet je over werkelijk alles nadenken. Niet alleen over de grote zaken als de oppervlakte, het logisch indelen van de kamers en het zorgen voor een goede doorloop in het huis, maar ook de kleinere zaken verdienen je aandacht. Wat denk je van de keuze voor de tegels in de badkamer? En als we het dan toch over de badkamer hebben, de keuze voor een inloopdouche of een douchecabine, een bad of geen bad, een dubbele wastafel of aan iedere kant van de badkamer een enkele wastafel. Je kunt alle kanten op tot er daadwerkelijk muren en leidingwerk zijn aangelegd. Wat veel mensen vergeten is dat er nog meer nodig is om van de badkamer een fijne plek te maken. De badkamer is immers een van de belangrijkste ruimtes in huis. Je bent hier minimaal twee keer per dag en dus moet je je er wel fijn voelen. Ook moet de badkamer functioneel zijn en gemakkelijk schoon te maken.

 

Kies voor gemak

Je kunt het jezelf een stuk gemakkelijker maken door te kiezen voor grote tegels met weinig voegen waarin vuil en zeepresten zich kunnen verzamelen. Kies voor tegels met een wat ruwer oppervlak voor op de vloer en gladde tegels voor op de muren. Zo voorkom je uitglijden en kun je de muren gemakkelijker afdoen met een raamtrekker. Hetzelfde geldt voor de douche. Door te kiezen voor een inloopdouche of juist voor een douchecabine zorg je ervoor dat ook deze plek goed schoon te maken is. En wat denk je van opbergruimte in de badkamer? Het is misschien mooi om open vakken te installeren en daar allerlei items in te zetten, maar eigenlijk is dat helemaal niet handig. Stof zal zich al snel verzamelen tussen de mooie accessoires en dat doet afbreuk aan het uiterlijk van je badkamer. Kies daarom voor dichte kastjes en lades en zorg er zo voor dat je veel minder werk hebt.

Een ander item dat veel mensen vergeten is de badkamerspiegel. Wist je dat er tegenwoordig badkamerspiegels met verwarming bestaan? Zo’n badkamerspiegel is ideaal. Je hoeft deze niet te zemen als je onder de douche vandaan komt, je hebt direct weer scherp beeld!

 

Over badkamerspiegels gesproken…

Wil je het écht goed aanpakken? Kies dan voor een badkamerspiegel met verlichting én verwarming. Je hebt dan het beste uit twee werelden: direct goed zicht als je onder de douche vandaan komt en ook nog eens scherp zicht bij het opbrengen van je make-up of het scheren. Het voordeel van een badkamerspiegel met verlichting ten opzichte van een badkamerspiegel met een losse lamp is aanzienlijk. Je voorkomt hiermee dat er lelijke schaduwen ontstaan in je gezicht waardoor scheren en opmaken een stuk veiliger en gemakkelijker gaat. Je moet er dan bij het bouwen van je huis wel voor zorgen dat er een extra stroompunt wordt aangelegd op de plek waar de badkamer moet komen. Dankzij de LED verlichting is deze badkamerspiegel veilig in gebruik en ook nog energiezuinig.

 

Je vindt deze badkamerspiegels bij Sanexo, je kunt hier trouwens ook terecht voor alles wat je nog meer nodig hebt in de badkamer. Een online one stop shop. Ideaal!

 

Subsidies en premies

Vlaanderen

Vlaanderen heeft een tiental subsidies waar je gebruik van kunt maken. 

Bekijk alle voordelen voor Vlaanderen

Wallonië

In Wallonië zijn er twee grote categorieën: renovatiepremies en energiepremies.  Bekijk ze hier allemaal!

Bekijk alle voordelen voor Wallonië

Brussels gewest

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kent verschillende premies toe, in de vorm van een financiële tegemoetkoming: energiepremies en renovatiepremies. Ter aanvulling bestaan er ook gemeentelijke premies voor installaties met een milieubeschermend effect. 

Bekijk alle voordelen voor Brussels gewest

Onze gouden tips

De 10 gouden tips geven de consument raad  over hoe best tewerk wordt gegaan opdat  zijn bouw- of verbouwproject een succesverhaal kan worden, samen met de aannemer.

Onze 10 gouden tips