Alle aannemers zijn lid van Embuild en hebben geen sociale of fiscale schulden.

Wat moet je doen als je toilet niet wil ontstoppen?

We denken zelden aan toiletten totdat er iets misgaat. Wanneer ons toilet niet goed functioneert of verstopt raakt, kan dit meer dan een klein ongemak zijn, vooral als we geen ontstopper hebben. Houd er rekening mee dat een ernstig verstopt toilet je huishouden volledig kan verstoren. Hoewel het verwijderen van de verstopping vaak net zo eenvoudig is als het onderdompelen van de afvoer, moet je mogelijk een boor door je leidingen laten lopen. Bovendien kunnen sommige verstoppingen ver in de pijp zitten of extreem moeilijk te verwijderen zijn, zodat je diensten van rioolprobleemkwijt.be nodig heeft. Gelukkig helpen deze tips je om je toilet te ontstoppen.

 

Ontstopper

Hoewel deze tool misschien eenvoudig lijkt, blijft het de beste manier om een ​​toilet te ontstoppen. We raden alle huishoudens aan om dit gereedschap te hebben en bij voorkeur een met een flens, omdat ze het beste werken om toiletten te ontstoppen. Wanneer je dit hulpmiddel gebruikt, moet je de zuiger in de toiletpot plaatsen en voorzichtig naar beneden duwen. De eerste druk is simpelweg om de lucht te verwijderen. Pas op dat je niet krachtig duwt, anders zou je vuil water op jezelf kunnen spetteren. 

 

Heet water en afwasmiddel

Verwarm een ​​liter heet water op het fornuis en giet wat afwasmiddel in je toilet terwijl het water aan het opwarmen is. Als het water extreem heet is, maar niet kookt, giet het dan voorzichtig in het toilet. Wacht 10-15 minuten terwijl het afwasmiddel en heet water de verstopping verzachten. Zodra je dit doet, zal het toilet ontstoppen en vrij doorspoelen. Je kunt ook heet water en shampoo uit de gootsteen gebruiken als je je toilet wilt schoonmaken zonder je badkamer te verlaten.

 

Azijn en bakpoeder

Als je toilet niet doorspoelt en je geen ontstopper hebt, kun je je wenden tot niet-giftige huishoudelijke schoonmaakmiddelen: azijn en zuiveringszout. Je weet waarschijnlijk dat azijn en zuiveringszout geweldig zijn in het reinigen van tal van oppervlakken, functioneren als geweldige deodorants en helpen onze afvoer soepel te laten lopen. Deze huishoudelijke schoonmaakmiddelen werken echter ook als je een verstopt toilet moet repareren als je geen ontstopper hebt. We raden je aan een kopje zuiveringszout toe te voegen aan je verstopte toilet en enkele minuten te wachten. Giet vervolgens langzaam twee kopjes azijn in het toilet. 

 

Bleekmiddel

Net als zeep helpt huishoudbleek het afval af te breken. De procedure lijkt op die met afwasmiddel. Vervang gewoon de vaste of vloeibare afwaszeep door 2-3 kopjes bleekmiddel. Giet na een of twee minuten een kopje zeeppoeder. Wacht 10-15 minuten en spoel je toilet door. Je zult ontdekken dat deze aanpak efficiënter is bij een erg verstopt toilet.

 

Toiletslang

Voor een relatief klein bedrag kun je een toiletslang kopen. Je hoeft het maar één keer aan te schaffen en je vermijdt het gebruik van chemicaliën. Je kunt het handige apparaatje inrijgen en vervolgens ronddraaien totdat je de verstopping loslaat. Hoewel dit een beetje rommelig kan worden, is het beter dan je handen te gebruiken. Deze methode is vooral gunstig wanneer de klomp dieper is dan de kom zelf. 

 

Subsidies en premies

Vlaanderen

Vlaanderen heeft een tiental subsidies waar je gebruik van kunt maken. 

Bekijk alle voordelen voor Vlaanderen

Wallonië

In Wallonië zijn er twee grote categorieën: renovatiepremies en energiepremies.  Bekijk ze hier allemaal!

Bekijk alle voordelen voor Wallonië

Brussels gewest

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kent verschillende premies toe, in de vorm van een financiële tegemoetkoming: energiepremies en renovatiepremies. Ter aanvulling bestaan er ook gemeentelijke premies voor installaties met een milieubeschermend effect. 

Bekijk alle voordelen voor Brussels gewest

Onze gouden tips

De 10 gouden tips geven de consument raad  over hoe best tewerk wordt gegaan opdat  zijn bouw- of verbouwproject een succesverhaal kan worden, samen met de aannemer.

Onze 10 gouden tips