Alle aannemers zijn lid van Embuild en hebben geen sociale of fiscale schulden.

Waarom is het belangrijk om je badkamer tijdens gebruik te verwarmen?

Gesponsord artikel

Waarom is het belangrijk om je badkamer tijdens gebruik te verwarmen?

De badkamer is anders dan alle andere kamers in huis vanwege de manier waarop deze wordt gebruikt en hoe deze moet worden verwarmd. Door het bad- of douche systeem is er een vrij hoge warmte- en vochtigheidsgraad in de hele kamer. Andere plaatsen, zoals de keuken, kunnen ook veel vocht hebben, maar de badkamer is meestal veel kleiner en heeft meer vocht. Al deze zaken bij elkaar betekenen dat de badkamer op een bepaalde manier verwarmd moet worden. De badkamer heeft misschien een ander soort radiator nodig die wordt aangedreven door het elektriciteitsnet of door de centrale verwarming van het huis. Het is erg belangrijk dat je je badkamer niet te koud laat worden. Een koude badkamer in een vochtige omgeving is voor sommigen als een zomerdag in een warm land. Het is dus erg belangrijk om een ​​badkamerkachel te kiezen die goed werkt en de warmte goed vasthoudt. De apparatuur moet ook passen bij je ruimte en je budget. Houd dus rekening met je budget en oppervlakte.

Ken de afmetingen van je badkamer vóór alles

De grootte van je badkamer kennen is het belangrijkste bij het kiezen van een badkamer verwarming. Je moet goed letten op hoe de kamer is ingericht en nadenken over hoe je keuze voor de verwarming zal werken met gewone badkamer armaturen. Denk na over de invloed van het door jou gekozen verwarmingsapparaat op gootstenen en deuren naast de douche of badkuip. Het belangrijkste waar je aan moet denken, is hoeveel warmte het afgeeft bij het upgraden van je badkamer verwarming. Je moet er zeker van zijn dat de radiator of ander verwarmingselement dat je kiest voldoende warmte afgeeft om de badkamer op een aangename temperatuur te houden.

Ruimte voor je badkamer verwarmingsapparatuur

Als je een designradiator of een verwarmd handdoekenrek in je badkamer wilt plaatsen, is de manier waarop de kamer is ingericht en de grootte van de muur van invloed op welke soorten apparaten zullen werken. Brede horizontale radiator modellen werken goed in kleine badkamers met smalle wanden. Een verwarmd handdoekenrek of een kleinere verticale radiator is misschien een betere keuze voor een dunne wand in plaats van een horizontale radiator. Als je een grotere badkamer hebt, kun je kiezen uit een breder scala aan manieren om hem te verwarmen. Grotere badkamers hebben meestal meer wandruimte, dus je kunt kiezen uit een enorm assortiment designradiatoren en handdoekverwarmers in alle soorten en maten.

Subsidies en premies

Vlaanderen

Vlaanderen heeft een tiental subsidies waar je gebruik van kunt maken. 

Bekijk alle voordelen voor Vlaanderen

Wallonië

In Wallonië zijn er twee grote categorieën: renovatiepremies en energiepremies.  Bekijk ze hier allemaal!

Bekijk alle voordelen voor Wallonië

Brussels gewest

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kent verschillende premies toe, in de vorm van een financiële tegemoetkoming: energiepremies en renovatiepremies. Ter aanvulling bestaan er ook gemeentelijke premies voor installaties met een milieubeschermend effect. 

Bekijk alle voordelen voor Brussels gewest

Onze gouden tips

De 10 gouden tips geven de consument raad  over hoe best tewerk wordt gegaan opdat  zijn bouw- of verbouwproject een succesverhaal kan worden, samen met de aannemer.

Onze 10 gouden tips