Alle aannemers zijn lid van Embuild en hebben geen sociale of fiscale schulden.

Voordelig een overkapping laten plaatsen doe je zo

Voordelig een overkapping laten plaatsen doe je zo

Loop jij al een tijdje rond met het idee om een overkapping te laten plaatsen, dan is het goed te weten wat je nu exact zoekt. Allereerst heeft een overkapping natuurlijk legio voordelen. Zo biedt het je niet alleen de mogelijkheid om tijdens de zomermaanden langer buiten te kunnen zitten, maar heb je ook de mogelijkheid om even uit de zon te gaan, wanneer de temperaturen midden op de dag flink oplopen. Omdat het een flinke klus kan zijn om een geschikte overkapping te vinden, hebben wij een aantal handige tips. Dus ben jij op zoek naar een voordelige overkapping, dan is het doorlopen van deze stappen zeker een aanrader.

 

Ga voor hout

Een overkapping kun je laten maken van allerlei verschillende materialen. Wat je vaak ziet, is dat er wordt gekozen voor een stalen constructie, zodat het er allemaal net iets stijlvoller uitziet. Toch is dit absoluut niet noodzakelijk. Wist je namelijk dat je ook met hout een prachtige en vooral ook stevige overkapping kunt laten bouwen. Sterker nog, hout heeft natuurlijk een veel warmere, natuurlijke uitstraling. Dus vanuit meerdere perspectieven is dit een geweldig idee om te doen. Daarbij komt ook dat het combineren van een houten overkapping en een houten tuinbank natuurlijk zorgt voor een extra stijlvol effect.

 

Plat dak

Een overkapping zonder dak dat kan natuurlijk niet. Wel is het goed om serieus na te denken over het type dak dat je graag zou willen laten plaatsen. Zo is een schuin (zadel) dak natuurlijk prachtig, maar kost het je een hoop extra geld. Om de kosten enigszins binnen de perken te houden, is het raadzaam om te kiezen voor een plat dak. Vooral wanneer je voor een grotere overkapping gaat, kun je hier in de toekomst zelfs nog zonnepanelen op laten leggen. Wil je ook de mogelijkheid hebben om het dak te kunnen doen inschuiven, dan is een flexibel dak natuurlijk ook een optie. Misschien niet direct het meest stijlvol, maar wel praktisch. Zo bepaal je namelijk zelf wanneer je toe bent aan een beetje extra schaduw.

 

Laat de wanden open

Bij veel overkappingen zie je dat er voor wordt gekozen om één zij- en vaak de achterkant dicht te maken. Op deze manier zorg je ervoor dat het niet tot nauwelijks waait. Wanneer je de kosten wilt beperken, is het handig dit niet te doen. Houd er dan wel rekening mee dat de mogelijkheid bestaat dat je minder lang buiten kunt zitten. Helemaal wanneer het ook regent tijdens de zomer, dan kan het zijn dat het door de wind een stuk sneller naar binnen waait. Ook beperkt het je in de opslag van spullen. Zo kun je namelijk bij een overkapping die wel deels dicht is, in de winterperiode prima je tuinstoelen van Kees Smit in de hoek neerzetten. Zoals je dus kunt zien zijn er allerlei mogelijkheden, waarmee je dus ook met een beperkt budget, gerust een mooie overkapping kunt (laten) plaatsen.

Subsidies en premies

Vlaanderen

Vlaanderen heeft een tiental subsidies waar je gebruik van kunt maken. 

Bekijk alle voordelen voor Vlaanderen

Wallonië

In Wallonië zijn er twee grote categorieën: renovatiepremies en energiepremies.  Bekijk ze hier allemaal!

Bekijk alle voordelen voor Wallonië

Brussels gewest

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kent verschillende premies toe, in de vorm van een financiële tegemoetkoming: energiepremies en renovatiepremies. Ter aanvulling bestaan er ook gemeentelijke premies voor installaties met een milieubeschermend effect. 

Bekijk alle voordelen voor Brussels gewest

Onze gouden tips

De 10 gouden tips geven de consument raad  over hoe best tewerk wordt gegaan opdat  zijn bouw- of verbouwproject een succesverhaal kan worden, samen met de aannemer.

Onze 10 gouden tips