Alle aannemers zijn lid van Embuild en hebben geen sociale of fiscale schulden.

Vijf minimale manieren om jouw interieur aan te passen

Vijf minimale manieren om jouw interieur aan te passen

Als jij niet helemaal tevreden meer bent met de inrichting van jouw woning of jouw meubelen, dan heb je misschien niet direct een ruim budget om dit aan te passen. Geen probleem, want met een paar kleine aanpassingen kun je jouw woon- of slaapkamer al een compleet nieuwe uitstraling geven. Fijn is dat je op deze manier ook weinig tijd hoeft te besteden aan het restylen. Dit zijn vijf manieren waarop je, zonder veel geld uitgeven, toch een ander gevoel kunt creëren.

 

GESPONSORDE INHOUD

Zo pas je de uitstraling van jouw woning makkelijk aan

Met deze vijf adviezen hoef jij weinig tijd en energie te steken in de aanpassing van een kamer. Als jij dus van nature geen klusser bent, kun je toch een mooi resultaat neerzetten. Twee linkerhanden? Ook geen bezwaar, want je zult merken dat technisch inzicht niet per se noodzakelijk is. Daarbij is bijna alles dat je nodig kunt hebben, beschikbaar bij webshops zoals vidaXL.

Kies voor een andere kleur

Als jij aandacht besteedt aan de inrichting van jouw woning, dan heb je waarschijnlijk gekozen voor een bepaalde kleur. Velen kiezen dan voor een algemene basiskleur en voor accessoires in een bepaalde detail kleur. Door te kiezen voor een alternatieven kleur kun je dus met een aantal basis aankopen al een nieuw decor samenstellen. 

Voeg meer groen toe

Jouw woon-, slaap- of zelfs badkamer wordt direct een stuk frisser als je er het nodige groen aan toevoegt. Dit is natuurlijk vooral een kwestie van naar het tuincentrum rijden, maar het is relatief voordelig en eenvoudig. Natuurlijk zul je jouw planten en bloemen wel moeten onderhouden, maar er zijn exemplaren beschikbaar waar je echt weinig omkijken naar hebt.

Niet alleen verandert wat natuur in huis de uitstraling van jouw woning, het is ook nog eens heel gezond. Uiteraard brengen planten zuurstof in huis, maar daarnaast is de natuur gewoon gezond voor de mens. Je zult merken dat het verzorgen ervan zelfs een leuke hobby kan worden. Natuurlijk kun je af en toe eens een nieuwe plant proberen, of zelfs je eigen kruiden en/of fruit kweken. Hoe dan ook is dit nog zo’n eenvoudige stap om jouw woning aan te passen. 

Vervang enkele belangrijke meubels 

Less is more, dat credo geldt al een tijdje en velen hebben dan ook gekozen voor een aantal pronkstukken in huis, aangevuld met de nodige accessoires. Om het uiterlijk van jouw interieur compleet te veranderen, kun je er dus voor kiezen om de bank, eettafel, of een ander groot meubel te vervangen. Dit lijkt misschien niet minimaal, omdat het toch een grote investering eist, maar daardoor kun je wel het aangezicht geheel veranderen. 

Pas de verlichting aan

Verlichting is vaak het lastigste onderdeel van een inrichting. Het is dan ook niet vreemd dat veel mensen pas op het laatste moment aan dit onderdeel toe komen. Hierbij geldt dus ook dat je, door de verlichting van plek te laten veranderen of te vervangen, de uitstraling verandert. We geven toe dat dit minimaal is en daarmee minder vergaand dan de vorige opties, maar dat was uiteindelijk ook de intentie, toch?

Kies voor een nieuwe indeling

Als je niet alleen minimale aanpassingen wilt, maar ook liever minimaal geld uitgeeft, dan kun je er ook voor kiezen om met je bestaande indeling aan de slag te gaan. Wissel de woon- of eetkamer of probeer op een andere manier een frisse wind door de kamer te laten waaien. Grote kans dat vrienden en bekenden jouw woning nauwelijks meer herkennen en jij hebt geen euro uitgegeven. 

Je kunt eenvoudig zelf jouw woning aanpassen

Stijgt het je allemaal een beetje naar je hoofd en vraag je je af of je hier zelf wel mee aan de slag moet gaan? Natuurlijk kun je altijd een professional inhuren, maar je kunt zelf ook meer dan je denkt. Het is daarbij vooral een kwestie van de tijd nemen om goed na te denken, de juiste voorbereidingen te treffen en gewoon te doen. Om je weer een stapje verder op weg te helpen, vertellen we je nu ook nog graag waar je dan die meubels en accessoires kunt kopen. 

Waar koop ik het beste nieuwe spullen voor in huis?

Hoe je het ook wendt of keert, uiteindelijk zul je nieuwe aankopen moeten doen voor een nieuwe indeling. Online shoppen biedt daarvoor de beste mogelijkheden. vidaXL is een voorbeeld van een webwinkel waar je op een enkele plek een compleet nieuw interieur en zelfs kantoormeubelen kunt kopen. Deze winkel garandeert kwaliteit, door te leveren tegen lage prijzen en door ervoor te zorgen dat je daadwerkelijk op tijd geleverd krijgt. Ondanks de lage prijzen ontvang je meubels die geschikt zijn om jarenlang mee te gaan.

 

Subsidies en premies

Vlaanderen

Vlaanderen heeft een tiental subsidies waar je gebruik van kunt maken. 

Bekijk alle voordelen voor Vlaanderen

Wallonië

In Wallonië zijn er twee grote categorieën: renovatiepremies en energiepremies.  Bekijk ze hier allemaal!

Bekijk alle voordelen voor Wallonië

Brussels gewest

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kent verschillende premies toe, in de vorm van een financiële tegemoetkoming: energiepremies en renovatiepremies. Ter aanvulling bestaan er ook gemeentelijke premies voor installaties met een milieubeschermend effect. 

Bekijk alle voordelen voor Brussels gewest

Onze gouden tips

De 10 gouden tips geven de consument raad  over hoe best tewerk wordt gegaan opdat  zijn bouw- of verbouwproject een succesverhaal kan worden, samen met de aannemer.

Onze 10 gouden tips