Alle aannemers zijn lid van Embuild en hebben geen sociale of fiscale schulden.

(Ver)bouwen: voor elke kamer de ideale verlichting

(Ver)bouwen: voor elke kamer de ideale verlichting 

Je eigen stekje aan het (ver)bouwen? Dan maak je wellicht binnenkort een keuze over de verlichting in elke kamer. Die moet eerst en vooral praktisch zijn, want niets zo vervelend als slecht verlichte kamers in huis. Maar vergeet niet dat je lampen ook de sfeer van je interieur bepalen. In de keuken zal voornamelijk het praktische aspect de overhand nemen, maar de woonkamer mag wat gezelligheid uitstralen, niet? Er zijn in elk geval ontelbare opties om uit te kiezen, daarom geven we je alvast enkele tips mee om elke kamer perfect te belichten. 

 

Spots – keuken 

Wanneer de kinderen net zijn opgehaald van school en ongeduldig wachten op het avondeten, moet het al wel eens vooruitgaan in de keuken. Daarom raden we spots aan in dit deel van het huis. Wanneer we hectisch een recept lezen, onze groenten snijden of de aardappelen koken, zorgen handige spots er alleszins voor dat elke hoek voldoende belicht is en je daardoor al niet belemmerd wordt. Daarbovenop komen er in de keuken al snel vlekken of vetresten op je verlichting, en met hoge plafondspots heb je daar geen last van. 
 

Hanglampen – woonkamer 

In de woonkamer brengen we het meeste tijd van onze dag door, en bovendien ontvangen we er onze gasten. Daarom hebben we deze graag sfeervol, niemand brengt dan ook het einde van zijn/haar werkdag of zondag namiddag door in een ongezellige living. Hier zijn hanglampen de ideale keuze. Naast een perfecte verlichting, geven ze ook een karakteristieke touch aan je interieur. Ga van een Scandinavische stijl tot glamoureus, of van modern tot vintage.  

 

Staanlampen – leeshoek

Geen goede leeshoek zonder sterke verlichting! Het is namelijk belangrijk dat je de letters van je favoriete boek goed kan lezen. Ga daarom voor een staanlamp naast je comfortabele zetel. Schijnt het licht niet waar je het moet hebben? Dan verplaats je deze simpelweg. Tip: kies voor een staanlamp waarvan je de lichtsterkte kan aanpassen. Wanneer het licht dan iets te fel schijnt op je boek, kan je het dimmen tot een meer rustige sfeer. 

 

Tafellampen – slaapkamer 

Onvoldoende licht in één van bovenstaande ruimtes? Zorg dan steeds voor enkele stijlvolle tafellampen in huis. Ze geven meteen een extra boost aan je interieur. Bovendien staan ze erg leuk (én handig) op je nachtkastje. Wanneer je dan in de avond je favoriete boek verder leest, kan je deze nog even aan doen. Geen stopcontacten meer over? Investeer dan in een stekkerdoos. Een alternatief is de variant met batterijen die je makkelijk meeneemt naar andere ruimtes in huis. 

Subsidies en premies

Vlaanderen

Vlaanderen heeft een tiental subsidies waar je gebruik van kunt maken. 

Bekijk alle voordelen voor Vlaanderen

Wallonië

In Wallonië zijn er twee grote categorieën: renovatiepremies en energiepremies.  Bekijk ze hier allemaal!

Bekijk alle voordelen voor Wallonië

Brussels gewest

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kent verschillende premies toe, in de vorm van een financiële tegemoetkoming: energiepremies en renovatiepremies. Ter aanvulling bestaan er ook gemeentelijke premies voor installaties met een milieubeschermend effect. 

Bekijk alle voordelen voor Brussels gewest

Onze gouden tips

De 10 gouden tips geven de consument raad  over hoe best tewerk wordt gegaan opdat  zijn bouw- of verbouwproject een succesverhaal kan worden, samen met de aannemer.

Onze 10 gouden tips