Alle aannemers zijn lid van Embuild en hebben geen sociale of fiscale schulden.

Veilig verbouwen

Veilig verbouwen 

Zelf aan het verbouwen? Wees altijd waakzaam en voorzichtig. Het gevaar zit soms in een klein en onverwacht hoekje. Veiligheid tijdens de verbouwingswerken is daarom van groot belang. Waarop moet je zeker letten? En welke voorzieningen moet je in huis hebben om alles vlot en veilig te laten verlopen? Bereid je goed voor en lees verder.    

 

Kennis 

Begin niet halsoverkop aan de werken, maar informeer je op voorhand over de veiligheidsinstructies. Eens je bezig bent met de verbouwingen, zorgen tijdnood en deadlines er vaak voor dat je veiligheid minder belangrijk acht. Door vooraf de juiste kennis te vergaren, vermijd je onveilige toestanden en breng je jezelf en je helpers (je vrienden en familie) zeker niet in gevaar. Om zeker te zijn, kan je daarvoor ook nog eens de hulp van professionals inschakelen. Zij zullen je met veel plezier attent maken op de grootste risico’s.  

 

Beschermende kledij 

De juiste kledij maakt het werken niet alleen comfortabeler, maar ook een stuk veiliger. Goede veiligheidsschoenen zijn een absolute must. Afhankelijk van de werken die je doet, kan je een zware of een mindere zware veiligheidsgraad kiezen voor de werkschoenen. Een helm, zeker voor het uitkappen van muren bijvoorbeeld, is ook heel belangrijk. Soms kan het ook nuttig zijn om handschoenen te dragen. Denk bijvoorbeeld aan isolatiemateriaal of aan het lospeuteren van spijkers. Als er vrienden of familie helpen, voorzie dan ook voor hen de aangepaste kledij. Voor iedereen geldt tenslotte: safety first

 

Goed materiaal 

Je kan maar juist en veilig verbouwen als je over het geschikte materiaal beschikt. Hoe verleidelijk de lage prijzen soms lijken, hou voldoende rekening met het veiligheidsaspect bij het kopen van nieuw materiaal. Duurdere machines zullen vaak ook extra voorzieningen hebben om de veiligheid te garanderen. En eens je het juiste materiaal in huis hebt, verzorg het dan goed. 

 

Orde in de chaos 

Het lijkt misschien heel evident, maar zorg ervoor dat je werkruimte proper is. Als je van alles laat rondslingeren, vraag je om problemen. Voor je het weet, struikel je over je hamer of je gereedschapskist en geraak je gewond. Geef alles daarom een duidelijke plaats: je maakt je atelier niet alleen snel proper, je vindt je gerief zo ook weer snel terug. Een handige werkbroek kan daarbij een extra nuttige aanvulling zijn. Het belangrijkste materiaal draag je dan gewoon voortdurend bij je. Geen kans om je materiaal in het wilde weg te leggen dus! 

 

Voilà, met deze tips ben je er helemaal klaar voor! Succes met de verbouwingen! 

 

Subsidies en premies

Vlaanderen

Vlaanderen heeft een tiental subsidies waar je gebruik van kunt maken. 

Bekijk alle voordelen voor Vlaanderen

Wallonië

In Wallonië zijn er twee grote categorieën: renovatiepremies en energiepremies.  Bekijk ze hier allemaal!

Bekijk alle voordelen voor Wallonië

Brussels gewest

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kent verschillende premies toe, in de vorm van een financiële tegemoetkoming: energiepremies en renovatiepremies. Ter aanvulling bestaan er ook gemeentelijke premies voor installaties met een milieubeschermend effect. 

Bekijk alle voordelen voor Brussels gewest

Onze gouden tips

De 10 gouden tips geven de consument raad  over hoe best tewerk wordt gegaan opdat  zijn bouw- of verbouwproject een succesverhaal kan worden, samen met de aannemer.

Onze 10 gouden tips