Alle aannemers zijn lid van Embuild en hebben geen sociale of fiscale schulden.

Van duplex tot lage-energiebouw

Duplex zoekt m/v met stevige portie motivatie

Driedubbele beglazing, een portie geduld en een rits premies. Mattias D’Hooge had de handen vol met de renovatie van zijn duplex tot een lage-energiebouw. Zelfs voor een architect van zijn kaliber was het een grote uitdaging. Maar het eindresultaat is een voorbeeld voor iedereen. 

Voor de medeoprichter van Moka Architectuur ging een droom in vervulling. Hij is er immers in geslaagd om zijn duplex aan de Chazallaan in Schaarbeek om te toveren tot een modelwoning op het gebied van energiezuinigheid.

Vandaag baadt het appartement in natuurlijk licht. In niets lijkt de duplex nog op het oorspronkelijke gebouw dat toch al dateert uit 1924.

Het renovatieverhaal van Mattias D’Hooge start in 2013 wanneer hij 180.000 euro veil heeft voor het appartement. Het Gewest voorspelde toen dat de verbouwing weinig om het lijf zou hebben. Maar daar denkt de architect en grafisch ontwerper na afloop toch anders over. 

“Het was een hele uitdaging om deze eerder klassieke duplex aan te passen aan de lage-energiestandaard.

Op aandringen van de verkopers hebben we de drie schoorstenen moeten behouden. Maar dat was eigenlijk dik tegen onze zin.

De dakrenovatie komt volledig uit eigen zak, goed voor een derde van ons renovatiebudget. Maar we hebben nergens spijt van!”

Subsidies en premies

Vlaanderen

Vlaanderen heeft een tiental subsidies waar je gebruik van kunt maken. 

Bekijk alle voordelen voor Vlaanderen

Wallonië

In Wallonië zijn er twee grote categorieën: renovatiepremies en energiepremies.  Bekijk ze hier allemaal!

Bekijk alle voordelen voor Wallonië

Brussels gewest

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kent verschillende premies toe, in de vorm van een financiële tegemoetkoming: energiepremies en renovatiepremies. Ter aanvulling bestaan er ook gemeentelijke premies voor installaties met een milieubeschermend effect. 

Bekijk alle voordelen voor Brussels gewest

Onze gouden tips

De 10 gouden tips geven de consument raad  over hoe best tewerk wordt gegaan opdat  zijn bouw- of verbouwproject een succesverhaal kan worden, samen met de aannemer.

Onze 10 gouden tips