Alle aannemers zijn lid van Embuild en hebben geen sociale of fiscale schulden.

Tweedehands traplift, voordelig, maar ook veilig?

Tweedehands traplift, voordelig, maar ook veilig? 

Een traplift draagt nogal een verantwoordelijkheid. Dus, net als bij een auto bijvoorbeeld, wil je natuurlijk wel dat hij a) goed werkt en b) écht veilig is. Dus geen stoeltjes die halverwege blijven steken, garantie en 24/7 service als er toch iets mis is. En, zeker als de lift in een huurhuis wordt geplaatst, wil je ook dat er een goede terugkoopgarantie is.

GESPONSORD ARTIKEL

Een nieuwe traplift kopen is in dat geval misschien wel een goede keus. Aan de andere kant, wie koopt er nog een nieuwe auto? Een goed onderhouden occasion is net zo veilig, maar vaak veel goedkoper dan een nieuwe auto. Geldt dat niet ook voor trapliften?

De prijs van een tweedehands traplift

Wat kost een traplift eigenlijk? Het antwoord op die vraag is niet zo eenduidig. Het hangt af van de vorm van je trap (hoeveel bochten/helling/is er plek voor het stoeltje als hij niet wordt gebruikt?) en van je eigen wensen natuurlijk. Hoe luxe wil je het hebben? Moet ‘ie in een speciale kleur worden gespoten en bekleed zodat hij helemaal opgaat in je interieur bijvoorbeeld?

Hoe dan ook, een tweedehands traplift is eigenlijk altijd een stuk goedkoper dan een nieuwe. Het verschil kan oplopen tot 60%. Alleen dat is al de moeite waard. Maar hoe zit het met de veiligheid?

Gebruikte traplift, veilig?

Als een traplift wordt opgekocht om hergebruikt te worden, dan wordt die technisch volledig nagekeken. De motor wordt bovendien volledig gereviseerd. Daarbij voldoen ook tweedehands trapliften aan alle geldende veiligheidseisen. Op een gebruikte traplift van Smienk bijvoorbeeld, krijg je zelfs levenslang garantie, i.c.m. jaarlijks onderhoud. Die veiligheid zit dus wel snor.

Terugkoopgarantie

Bij Smienk Trapliften wordt altijd een terugkoopgarantie gegeven. De prijs waarvoor de lift wordt teruggekocht wordt afgesproken tijdens een adviesgesprek en opgenomen in de koopovereenkomst. De lift wordt dan netjes verwijderd, vaak zie je er bijna niets meer van. Alleen een paar schroefgaatjes in de trap die eenvoudig te repareren zijn. Ideaal!

Kortom?

Kortom, een tweedehands traplift is net zo veilig als een nieuwe, en is vaak duizenden euro’s voordeliger!

Bovendien kan ook een gebruikte traplift in diverse kleuren geleverd worden. Hoewel dat een beetje afhankelijk is van het model en merk. Maar dat is met nieuwe trapliften – en auto’s natuurlijk – hetzelfde.

Meer weten over de prijs van een tweedehands traplift? Bekijken een overzicht van de prijzen van Smienk hier: Wat kost een traplift?

Subsidies en premies

Vlaanderen

Vlaanderen heeft een tiental subsidies waar je gebruik van kunt maken. 

Bekijk alle voordelen voor Vlaanderen

Wallonië

In Wallonië zijn er twee grote categorieën: renovatiepremies en energiepremies.  Bekijk ze hier allemaal!

Bekijk alle voordelen voor Wallonië

Brussels gewest

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kent verschillende premies toe, in de vorm van een financiële tegemoetkoming: energiepremies en renovatiepremies. Ter aanvulling bestaan er ook gemeentelijke premies voor installaties met een milieubeschermend effect. 

Bekijk alle voordelen voor Brussels gewest

Onze gouden tips

De 10 gouden tips geven de consument raad  over hoe best tewerk wordt gegaan opdat  zijn bouw- of verbouwproject een succesverhaal kan worden, samen met de aannemer.

Onze 10 gouden tips