Alle aannemers zijn lid van Embuild en hebben geen sociale of fiscale schulden.

Tips voor het verwerken van recyclebaar kunstgras van Top Kunstgras in je tuin

Het gebruik van recyclebaar kunstgras van Top Kunstgras in je tuin kan een geweldige manier zijn om een groenere, onderhoudsvriendelijke buitenruimte te creëren. Met de duurzame materialen en hoogwaardige producten van Top Kunstgras, kun je genieten van een prachtig gazon dat het hele jaar door groen blijft. Dit product wordt ook wel Just Green genoemd en is pas net ontwikkeld, maar maakt nu al indruk. Dit komt puur al doordat dit het eerste kunstgras is dat 100 procent recyclebaar is. Wil je Just Green in je tuin plaatsen? Gebruik de volgende tips! 

 

1. Kies de juiste soort

Bij het kiezen van kunstgras van Top Kunstgras voor je tuin, is het belangrijk om te letten op factoren zoals de vezelhoogte, het type vezel en de dichtheid van het gras. Voor een natuurlijke uitstraling wil je misschien een kunstgras selecteren met een realistische vezelhoogte en textuur. Top Kunstgras biedt een breed scala aan opties die aan verschillende behoeften en esthetische voorkeuren voldoen.

 

2. Zorg voor een goede ondergrond

Een solide ondergrond is essentieel voor een succesvolle installatie van kunstgras. Zorg ervoor dat de ondergrond vlak, stevig en goed gedraineerd is. Als de ondergrond ongelijk is, kun je overwegen om deze te egaliseren met behulp van zand of een ander geschikt materiaal. Dit zorgt voor een gelijkmatige en duurzame basis voor je kunstgras.

 

3. Installeer het kunstgras correct

Volg de installatie-instructies van Top Kunstgras nauwkeurig om ervoor te zorgen dat het kunstgras correct wordt geïnstalleerd. Begin met het verwijderen van eventueel bestaand gras en onkruid. Vervolgens leg je een onderlaag van geotextiel of drainageplaten om waterafvoer te bevorderen. Rol het kunstgras uit en snijd het op maat met een scherp mes. Vergeet niet om de naden goed te verbinden en het kunstgras stevig vast te zetten met haringen of kunstgraslijm. Overigens hoef je de installatie niet beslist zelf te doen, Top Kunstgras heeft op het moment een actie waarbij het gratis gedaan wordt door de verleggers van het bedrijf als je Just Green koopt. 

 

4. Overweeg toevoegingen voor een realistische uitstraling

Om je kunstgras van Top Kunstgras een nog realistischere uitstraling te geven, kun je overwegen om toevoegingen zoals kunstgrasinfill of kunstgrasborstels te gebruiken. Kunstgrasinfill helpt bij het stabiliseren van de vezels en het behouden van de vorm van het gras, terwijl kunstgrasborstels zorgen voor een zachte en natuurlijke textuur. Deze toevoegingen kunnen het kunstgras nog duurzamer maken en bijdragen aan een levensechte uitstraling.

 

5. Onderhoud je kunstgras regelmatig 

Hoewel kunstgras weinig onderhoud vereist in vergelijking met natuurlijk gras, is regelmatig onderhoud nog steeds belangrijk om de levensduur en esthetiek van je kunstgras te behouden. Veeg regelmatig bladeren en ander organisch materiaal weg en spoel het gras af met water om stof en vuil te verwijderen. Indien nodig kun je ook een zachte borstel gebruiken om de vezels op te borstelen en ze rechtop te houden.

 

6. Geniet van je groene oase

Nadat je kunstgras van Top Kunstgras met succes is geïnstalleerd en onderhouden, is het tijd om te ontspannen en te genieten van je prachtige groene oase. Of het nu gaat om tuinfeesten, zonnebaden of spelen met kinderen en huisdieren, je kunstgras zal een duurzame en onderhoudsvriendelijke basis bieden voor al je buitenactiviteiten. Ook als het regent, hoef je niet bang te zijn dat je tuin veel onderhoud nodig heeft. Just Green laat per minuut per vierkante meter namelijk maar liefst 60 liter water door. Je gazon ligt er dus zelfs tijdens een plensbui goed bij! 

 

Subsidies en premies

Vlaanderen

Vlaanderen heeft een tiental subsidies waar je gebruik van kunt maken. 

Bekijk alle voordelen voor Vlaanderen

Wallonië

In Wallonië zijn er twee grote categorieën: renovatiepremies en energiepremies.  Bekijk ze hier allemaal!

Bekijk alle voordelen voor Wallonië

Brussels gewest

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kent verschillende premies toe, in de vorm van een financiële tegemoetkoming: energiepremies en renovatiepremies. Ter aanvulling bestaan er ook gemeentelijke premies voor installaties met een milieubeschermend effect. 

Bekijk alle voordelen voor Brussels gewest

Onze gouden tips

De 10 gouden tips geven de consument raad  over hoe best tewerk wordt gegaan opdat  zijn bouw- of verbouwproject een succesverhaal kan worden, samen met de aannemer.

Onze 10 gouden tips