Alle aannemers zijn lid van Embuild en hebben geen sociale of fiscale schulden.

Tips voor het kiezen van de perfecte ramen en deuren

Bij het bouwen of renoveren van je droomhuis zijn de keuzes die je maakt voor ramen en deuren cruciaal en de beslissing heeft vaak verstrekkende gevolgen. Het beïnvloedt niet alleen de esthetiek van je woning maar ook de leefbaarheid, veiligheid, en energie-efficiëntie. Met de juiste informatie en een zorgvuldige overweging van je opties kun je een keuze maken die je huis verfraait en tegelijkertijd voldoet aan je functionele behoeften.

 

Begrijp je prioriteiten

Voordat overgaat tot het kiezen van ramen en deuren, is het belangrijk om je prioriteiten te bepalen. Ben je op zoek naar duurzaamheid, stijl, energie-efficiëntie, of een combinatie daarvan? Jouw prioriteiten zullen je keuze sturen in materialen, stijlen, en types.

 

Materialen: duurzaamheid en stijl

Hout: tijdloze schoonheid

Houten ramen en deuren bieden een klassieke uitstraling die met de jaren alleen maar mooier wordt. Ze zijn uitstekend in isolatie maar vergen meer onderhoud dan andere materialen.

 

Kunststof: onderhoudsvriendelijk

Kunststof is een populaire keuze vanwege de lage onderhoudskosten, goede isolatiewaarden en betaalbaarheid. Het aanbod in kleuren en stijlen is de laatste jaren sterk toegenomen, waardoor je meer keuzevrijheid hebt.

 

Aluminium: modern en duurzaam

Aluminium ramen en deuren staan bekend om hun slanke, moderne uitstraling en lange levensduur. Ze zijn licht, sterk, en nagenoeg onderhoudsvrij, maar kunnen minder isolerend zijn dan hout of kunststof.

 

Stijl is de persoonlijkheid van je huis

Traditioneel vs. modern

De stijl van je ramen en deuren moet overeenkomen met de architectuur van je huis. Traditionele stijlen neigen naar hout met meer detail, terwijl moderne stijlen strakkere lijnen en materialen zoals aluminium of kunststof prefereren.

 

Gepersonaliseerde opties

Denk aan kleuren, afwerkingen, en zelfs het type glas. Dubbel glas is standaard, maar er zijn ook opties zoals geluidswerend, zonwerend, of zelfreinigend glas die extra comfort en functionaliteit bieden.

 

Functionaliteit: veiligheid en energie-efficiëntie

Veiligheid

Voor de veiligheid zijn er ramen en deuren beschikbaar met meerpunts-sluitingen, veiligheidsglas, en anti-inbraakbeslag. Deze opties bieden extra bescherming tegen inbrekers.

 

Energie-efficiëntie

Goed isolerende ramen en deuren kunnen je energierekening aanzienlijk verlagen. Let op het energielabel en overweeg investeringen in hoogrendementsglas en thermisch onderbroken profielen voor de beste isolatiewaarden.

 

Prijs: budgetteren voor kwaliteit

Hoewel de prijs een belangrijke factor is, is het essentieel om te investeren in kwaliteit. Goedkopere opties kunnen op de lange termijn meer kosten door hogere energierekeningen of vervangingskosten. Vraag offertes aan bij verschillende leveranciers en vergelijk niet alleen de prijzen maar ook de kwaliteit en garanties.

 

Jouw perfecte keuze

De keuze van ramen en deuren in je nieuwe huis is een balans tussen stijl, functionaliteit, en budget. Door je prioriteiten duidelijk te hebben, kun je een weloverwogen beslissing maken die bijdraagt aan de schoonheid, comfort, en veiligheid van je huis. Onthoud dat de beste keuze een is die jouw persoonlijke stijl weerspiegelt en voldoet aan de behoeften van jouw woning.

 

Met dit artikel ben je goed op weg om de perfecte ramen en deuren voor je nieuwe huis te kiezen. Het is een investering in de toekomst van je thuis, dus neem de tijd, doe je onderzoek, en maak de keuze die het beste bij jou past. 

Subsidies en premies

Vlaanderen

Vlaanderen heeft een tiental subsidies waar je gebruik van kunt maken. 

Bekijk alle voordelen voor Vlaanderen

Wallonië

In Wallonië zijn er twee grote categorieën: renovatiepremies en energiepremies.  Bekijk ze hier allemaal!

Bekijk alle voordelen voor Wallonië

Brussels gewest

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kent verschillende premies toe, in de vorm van een financiële tegemoetkoming: energiepremies en renovatiepremies. Ter aanvulling bestaan er ook gemeentelijke premies voor installaties met een milieubeschermend effect. 

Bekijk alle voordelen voor Brussels gewest

Onze gouden tips

De 10 gouden tips geven de consument raad  over hoe best tewerk wordt gegaan opdat  zijn bouw- of verbouwproject een succesverhaal kan worden, samen met de aannemer.

Onze 10 gouden tips