Alle aannemers zijn lid van Embuild en hebben geen sociale of fiscale schulden.

Tips voor het inrichten van een kinderkamer

Gemiddeld slaapt een kind tot zo ongeveer een jaar of twee op z’n babykamer. De grens van twee jaar is overigens het moment waarop ze officieel peuter zijn en dus ook een nieuwe kamer verdienen. Dat betekent dus dat je als ouders aan de slag moet met het veranderen van de babykamer naar een kinderkamer. Waar het in de babytijd allemaal rustig en evenwichtig moet zijn, mag het nu allemaal best een stuk uitbundiger. Uiteraard is het nog steeds belangrijk om met tal van zaken, zoals onder meer veiligheid rekening te houden, maar het mag allemaal echt wel een beetje extra. Om je een idee te geven hoe jij dit kunt aanpakken, hebben we een aantal tips voor je.

 

De eerste stappen

 

Wanneer je van de babykamer naar een kinderkamer gaat, is de eerste stan het vervangen van het bedje. Je kindje zal vanaf dat moment het liefst in een peuterbed liggen. Toch zijn er ook tal van voorbeelden waarin een kindje ook gedurende deze periode nog in het babybedje blijven liggen. Je kunt in deze basis de muren en verdere aankleding prima hetzelfde houden. Het enige wat wel leuk is om te doen, is om de slaapkamer een thema mee te geven. Waar het als baby vaak wat neutraler wordt gehouden, zijn kinderen vanaf twee jaar al vaak een stuk uitgesprokener als het gaat om bijvoorbeeld de wens voor een dierenkamer. Zo kun je een behangcirkel kinderkamer met verschillende prints ophangen, zodat je kind het idee heeft alsof hij zich in een echt jungle waant.

 

Het vervolg

 

Naarmate je kindje ouder wordt, zullen ze steeds nadrukkelijker vragen om een eigen plekje. De slaapkamer is voor velen immers veel meer dan alleen een plek om te slapen. Zo kunnen ze zich even rustig terugtrekken en kunnen ze heerlijk zelf of met vriendjes spelen. Zorg er daarom ook voor, dat je als ouders ervoor zorgt dat deze mogelijkheid er voor je kind is. Creëer dus een speelhoek, waarin je kindje volledig z’n ei kwijt kan, waardoor hij even de eventuele drukte van beneden kan vergeten. Hoe leuk is het, dat jij de kinderkamer dusdanig inricht, dat er kinderkamer schilderij hangt in de stijl van de wens van je kind. Zo hebben ze het gevoel dat ze er helemaal in op kunnen gaan, waardoor hun slaapkamer een veilige haven biedt.

 

Zorg voor voldoende veiligheid

 

Waar je je in de eerste 1,5 jaar vaak nog een stuk minder druk hoeft te maken over de veiligheid van de kamer, geldt dit nu wel. Je kunt je voorstellen, dat wanneer je kindje overal bij kan en ook kan lopen, ze alles maar wat graag uitproberen. Zorg er daarom dus ook voor dat stopcontacten zijn afgesloten en bedrading is weggewerkt. Kies je voor verlichting, ga dan voor een rotan hanglamp aan het plafond, in plaats van dat je kiest voor een tafellamp waar ze gemakkelijk bij kunnen. Door met al deze zaken rekening te houden, kunnen ze veilig op hun eigen kamer spelen.

Subsidies en premies

Vlaanderen

Vlaanderen heeft een tiental subsidies waar je gebruik van kunt maken. 

Bekijk alle voordelen voor Vlaanderen

Wallonië

In Wallonië zijn er twee grote categorieën: renovatiepremies en energiepremies.  Bekijk ze hier allemaal!

Bekijk alle voordelen voor Wallonië

Brussels gewest

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kent verschillende premies toe, in de vorm van een financiële tegemoetkoming: energiepremies en renovatiepremies. Ter aanvulling bestaan er ook gemeentelijke premies voor installaties met een milieubeschermend effect. 

Bekijk alle voordelen voor Brussels gewest

Onze gouden tips

De 10 gouden tips geven de consument raad  over hoe best tewerk wordt gegaan opdat  zijn bouw- of verbouwproject een succesverhaal kan worden, samen met de aannemer.

Onze 10 gouden tips