Alle aannemers zijn lid van Embuild en hebben geen sociale of fiscale schulden.

Tips om je huis snel leeg te maken

Tips om je huis snel leeg te maken

 

Er zijn verschillende redenen om je huis op te ruimen. Misschien moet je je huis leegmaken omdat je het wilt verhuren. Bovendien heb je misschien net een huis geërfd van je ouders en wil je het zo snel mogelijk verkopen. Je wilt misschien een grote verbouwing doen, waardoor je het huis moet opruimen. Wat je reden ook is, het leeghalen van een huis is een ontmoedigende en vermoeiende taak. Je weet misschien niet waar je moet beginnen. Als je niet zeker weet of je het huis zelf gaat opruimen, kun je beter een professioneel schoonmaakbedrijf inhuren om het huis leeg te maken. Hier is de stap-voor-stap van het leegmaken van het huis.

Maak een plan

Het is belangrijk om te weten waar je spullen naartoe gaan nadat je je huis hebt verlaten. Als je al vaker bent verhuisd, is het altijd goed om te weten wat voor spullen je weg kunt doen en wat er blijft. Je moet beslissen of je het wilt verkopen, doneren of weggooien. Als alles voor het schoonmaken is gesorteerd, bespaar je tijd en moeite. Begin met inventariseren. Sorteer vervolgens je spullen en inboedel.

Apparatuur en gereedschappen voorbereiden

Vergeet niet om al het gereedschap klaar te maken dat nuttig kan zijn tijdens het opruimen: vuilniszakken, stiften, dozen, plakband, scharen en nog veel meer. Gebruik de dozen om de spullen in te pakken die je nog nodig hebt. Stop bovendien ongebruikte spullen in de vuilniszakken om ze gemakkelijk te kunnen verwijderen. Na het inpakken en weggooien van je spullen, is het tijd om je huis op te ruimen. Je moet dus reinigingsapparatuur en benodigdheden voorbereiden. Het opruim- en reinigingsproces kan enkele dagen in beslag nemen.

Huur een professionele schoonmaakdienst in

Tot slot, als je veel spullen hebt en geen tijd of energie hebt om het zelf te doen, overweeg dan om een ​​professionele schoonmaakdienst in te huren. Afhankelijk van waar je woont, kan er een lokaal schoonmaakbedrijf zijn dat een opruimservice biedt. Dit is geweldig omdat ze alle rommel uit je huis kunnen verwijderen. Een professionele schoonmaakdienst zal uitstekend werk doen om je huis verkoopklaar te maken. Ze maken alles van boven tot onder schoon en zorgen ervoor dat elk oppervlak straalt als ze vertrekken. Het beste is dat ze dit allemaal in slechts een paar uur doen, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over de hele dag vloeren schrobben of elke plank in je huis afstoffen.

Subsidies en premies

Vlaanderen

Vlaanderen heeft een tiental subsidies waar je gebruik van kunt maken. 

Bekijk alle voordelen voor Vlaanderen

Wallonië

In Wallonië zijn er twee grote categorieën: renovatiepremies en energiepremies.  Bekijk ze hier allemaal!

Bekijk alle voordelen voor Wallonië

Brussels gewest

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kent verschillende premies toe, in de vorm van een financiële tegemoetkoming: energiepremies en renovatiepremies. Ter aanvulling bestaan er ook gemeentelijke premies voor installaties met een milieubeschermend effect. 

Bekijk alle voordelen voor Brussels gewest

Onze gouden tips

De 10 gouden tips geven de consument raad  over hoe best tewerk wordt gegaan opdat  zijn bouw- of verbouwproject een succesverhaal kan worden, samen met de aannemer.

Onze 10 gouden tips