Alle aannemers zijn lid van Embuild en hebben geen sociale of fiscale schulden.

Rolluiken zorgen voor bescherming, comfort en stijl

Heeft u onlangs een nieuwbouwwoning gekocht en wil je deze optimaal beschermen en verfraaien? Dan zijn rolluiken de perfecte oplossing. Deze veelzijdige toevoeging aan je huis biedt niet alleen veiligheid en comfort, maar ook tal van andere voordelen. In dit artikel bespreken we de verschillende voordelen van rolluiken en de keuzes die beschikbaar zijn. 

 

Veiligheid en privacy

 

Een van de belangrijkste voordelen van rolluiken is de verhoogde veiligheid die ze bieden. Rolluiken fungeren als een fysieke barrière tegen inbrekers, waardoor je huis minder aantrekkelijk wordt voor dieven. Met stevige rolluiken voor uw ramen en deuren kun je met een gerust hart je huis verlaten, wetende dat je eigendommen goed beschermd zijn.

 

Daarnaast zorgen rolluiken voor extra privacy. Je kunt ze volledig sluiten wanneer je je wilt afsluiten van de buitenwereld, wat vooral handig is in drukke buurten of voor woningen die dicht bij de straat liggen. Zo kun je ongestoord genieten van je tijd thuis zonder nieuwsgierige blikken van voorbijgangers.

 

Energiebesparing en klimaatbeheersing

 

Rolluiken helpen aanzienlijk bij het reguleren van de temperatuur in huis. In de zomer houden ze de hitte buiten, waardoor je huis koeler blijft en je minder afhankelijk bent van airconditioning. In de winter fungeren rolluiken als een extra isolatielaag, waardoor de warmte binnen blijft en je stookkosten dalen. Door te investeren in rolluiken kun je op de lange termijn veel besparen op je energierekening.

 

Daarnaast kunnen rolluiken ook helpen bij het verminderen van geluidsoverlast van buitenaf. Dit is vooral voordelig als je in een drukke buurt of nabij een drukke weg woont. Je kunt genieten van een rustige en vredige omgeving binnenshuis, ongeacht de omstandigheden buiten.

 

Stijl en esthetiek

 

Moderne rolluiken zijn verkrijgbaar in een breed scala aan stijlen, kleuren en materialen, zodat ze perfect passen bij de esthetiek van je nieuwbouwwoning. Of je nu kiest voor traditionele rolluiken van aluminium of moderne, automatische varianten, er is altijd een optie die aansluit bij je smaak en de architectuur van je huis.

 

Rolluiken kunnen ook bijdragen aan de waarde van een woning. Potentiële kopers zien rolluiken vaak als een waardevolle toevoeging vanwege de vele voordelen die ze bieden. Ze geven een huis een strakke en verzorgde uitstraling, wat een positieve indruk achterlaat.

 

Automatisering en gemak

 

De technologische vooruitgang heeft geleid tot de ontwikkeling van geautomatiseerde rolluiken, die met een druk op de knop bediend kunnen worden. Je kunt kiezen voor een systeem dat wordt bediend via een afstandsbediening, een wandbediening of zelfs via een smartphone-app. Dit biedt niet alleen extra gemak, maar ook de mogelijkheid om de rolluiken te programmeren voor verschillende tijden van de dag, bijvoorbeeld om ze 's ochtends automatisch te openen en 's avonds te sluiten.

 

Bescherming tegen weersomstandigheden

 

Rolluiken bieden ook bescherming tegen extreme weersomstandigheden. Bij stormachtig weer beschermen ze de ramen tegen schade door rondvliegend puin. Bovendien kunnen rolluiken helpen om schade door UV-straling te verminderen, wat vooral belangrijk is voor huizen met grote ramen die veel direct zonlicht ontvangen.

 

Rolluiken zijn een waardevolle aanvulling voor elke woning, dankzij de vele voordelen op het gebied van veiligheid, energiebesparing, esthetiek en gemak. 

 

Subsidies en premies

Vlaanderen

Vlaanderen heeft een tiental subsidies waar je gebruik van kunt maken. 

Bekijk alle voordelen voor Vlaanderen

Wallonië

In Wallonië zijn er twee grote categorieën: renovatiepremies en energiepremies.  Bekijk ze hier allemaal!

Bekijk alle voordelen voor Wallonië

Brussels gewest

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kent verschillende premies toe, in de vorm van een financiële tegemoetkoming: energiepremies en renovatiepremies. Ter aanvulling bestaan er ook gemeentelijke premies voor installaties met een milieubeschermend effect. 

Bekijk alle voordelen voor Brussels gewest

Onze gouden tips

De 10 gouden tips geven de consument raad  over hoe best tewerk wordt gegaan opdat  zijn bouw- of verbouwproject een succesverhaal kan worden, samen met de aannemer.

Onze 10 gouden tips