Alle aannemers zijn lid van Embuild en hebben geen sociale of fiscale schulden.

Ramen en deuren op maat van jouw project

Ramen en deuren op maat van jouw project

Daar ga je dan; je bouwt of verbouwt je eigen woning. Je begint dus aan een groot project waar je de rest van je leven van wil kunnen genieten. Je besteedt dan ook veel aandacht aan de vormgeving en de materialen van je huis. Je wil dat je woning iets uitstraalt en uniek is. Je hebt daarom vast al goed nagedacht over de stijl van je huis en over de gevelsteen die je het mooist vindt. Maar heb je er ook al bij stilgestaan dat een groot deel van de uitstraling van je huis bepaald wordt door je ramen en deuren?

Ramen die matchen bij jouw bouwstijl

Ramen kunnen uit verschillende materialen vervaardigd worden. Daarom worden ramen op maat gemaakt. Op maat van jouw huis, maar ook op maat van jouw wensen en jouw stijl. Er zijn 3 materialen waar je uit kunt kiezen wanneer je je ramen op maat wilt laten maken. Deze materialen zijn hout, aluminium en PVC.

Meest authentieke materiaal

Wanneer je voor houten ramen kiest, ga je voor authenticiteit. Bovendien is hout de beste isolator en ook erg duurzaam. Een ander voordeel van houten ramen, is dat ze bij elke woningstijl tot hun recht komen. Ze vragen wel wat onderhoud, maar verder biedt dit materiaal alleen maar voordelen.

Meest budgetvriendelijke keuze

Een huis bouwen of verbouwen kost aardig wat geld. Daarom is het niet slecht om rekening te houden met je budget wanneer je op zoek gaat naar ramen op maat. Wanneer je kiest voor ramen die vervaardigd zijn uit PVC, kies je voor het meest budgetvriendelijke materiaal. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je ramen niet kwalitatief zullen zijn, integendeel. PVC is een goede isolator en gemakkelijk in onderhoud. Verder is het een duurzaam materiaal dat in veel verschillende kleuren beschikbaar is. Het nadeel van PVC is de esthetische meerwaarde van het product. PVC profielen zijn vaak iets “lomper” waarbij je met hout of aluminium wel fijner kunt werken. 

Strak en elegant

Ga je voor strak en elegant? Dan zijn aluminium ramen de beste keuze voor jou. Aluminium is de meest ideale optie wanneer je veel glas in je woning hebt. Het is een onderhoudsvriendelijk materiaal dat je woning een heel knappe uitstraling geeft.

Eerste indruk

Naast je ramen, zijn ook je deuren een belangrijk element om je huis uniek te maken. Wanneer je een strakke, moderne woning wil, ga je deze idealiter binnen via aluminium deuren. Waarom voor aluminium kiezen? Omdat het de ideale combinatie is van duurzaamheid, karakter en persoonlijkheid. Ideaal dus wanneer je een unieke woning wil bouwen. Door het stevige materiaal zorgen deze deuren ervoor dat je je altijd veilig voelt in je eigen huis. Bovendien worden deze deuren gemaakt met een beveiligend sluitwerk tegen inbraken en kun je het veiligheidsniveau nog extra verhogen wanneer je dat wil.

Subsidies en premies

Vlaanderen

Vlaanderen heeft een tiental subsidies waar je gebruik van kunt maken. 

Bekijk alle voordelen voor Vlaanderen

Wallonië

In Wallonië zijn er twee grote categorieën: renovatiepremies en energiepremies.  Bekijk ze hier allemaal!

Bekijk alle voordelen voor Wallonië

Brussels gewest

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kent verschillende premies toe, in de vorm van een financiële tegemoetkoming: energiepremies en renovatiepremies. Ter aanvulling bestaan er ook gemeentelijke premies voor installaties met een milieubeschermend effect. 

Bekijk alle voordelen voor Brussels gewest

Onze gouden tips

De 10 gouden tips geven de consument raad  over hoe best tewerk wordt gegaan opdat  zijn bouw- of verbouwproject een succesverhaal kan worden, samen met de aannemer.

Onze 10 gouden tips