Alle aannemers zijn lid van Embuild en hebben geen sociale of fiscale schulden.

Op zoek naar zonwering voor je woning: hoe de juiste keuze maken?

Om te vermijden dat je woning te veel opwarmt in de warme maanden is buitenzonwering de beste keuze. Die houdt de zonnestralen namelijk tegen voor ze het glas bereiken. Maar welk type buitenzonwering kan je best kiezen voor jouw woning? We geven je enkele tips die je helpen bij de keuze.

 

In het zicht of uit het zicht?

De eerste vraag de je jou kan stellen is: Wil ik dat mijn zonwering zo discreet mogelijk geïntegreerd wordt in mijn woning? Is het antwoord ja? Dan zijn screens voor jou de ideale oplossing. De Fixscreen van Renson kan bijna onzichtbaar geïntegreerd worden. De aluminium onderdelen kunnen in dezelfde kleur als de ramen besteld worden en ook voor de doeken heb je een ruime keuze. Doekzonwering is ook mogelijk voor schuinliggende beglazing zoals lichtstraten of veranda’s. Zelfs voor hoekramen en grote schuiframen heeft Renson een gepaste oplossing met de Panovista en Slidefix doekzonwering. Met screens hou je de zon tegen wanneer gewenst maar blijf je het zicht naar buiten behouden. Daarnaast kan je ook ongehinderd van de zonnewinsten genieten in de koudere maanden.

Zonwering die in het oog springt

Wil je een zonwering die een esthetische meerwaarde geeft aan je woning? Dan heb je ook meerder opties. Aluminium structurele zonwering zoals luifels, schuifpanelen of dynamische klapluiken kunnen de architectuur en de stijl van je woning een extraatje geven. En uiteraard bieden ze in de eerste plaats ook bescherming tegen overmatig zonlicht en verblinding.

Aluminium luifels

Met een vaste aluminium luifel boven het raam hou je de hoogstaande zon in de zomer tegen, terwijl je in de winter, wanneer de zon lager staat, wel optimaal van de warmte van de zonnestralen kan genieten. De diepte van de luifel hangt af van de oriëntatie van de gevel en kan berekend worden door een Renson Ambassador.

 

Schuifpanelen met diverse invullingen

Met de Loggia schuifpanelen bepaal je zelf de lichtinval in je woning. Heb je last van overmatig zonlicht of wil je geen inkijk in je woning, dan kan je panelen eenvoudigweg voor de ramen schuiven. Ze bestaan uit een slank aluminium kader met diverse invullingen. Om de panelen mooi te laten aansluiten bij de look en feel van eventuele screens, kunnen deze afgewerkt worden met een screendoek. Voor een strak design kan je kiezen voor aluminium lamellen. De panelen met houten lamellen geven dan weer een warmere en natuurlijke look. Beide uitvoeringen bestaan ook in een versie die volledig afgesloten kan worden met kantelbare lamellen.

 

Dynamische klapluiken

De Cilium geautomatiseerde klapluiken worden voor het raam geplaatst en zijn standaard bekleed met aluminium lamellen. In open positie vormt het klapluik een luifel en houdt de hoogstaande zon tegen. In gesloten positie liggen de aluminium lamellen strak in lijn met de gevel en beschermen tegen overmatig zonlicht en verblinding. Naast aluminium lamellen kan de Cilium ook afgewerkt worden met houten lamellen of gevelplaten, al dan niet in lijn met de gevelbekleding.

Voor meer info, surf naar: http://www.renson-sunprotection.be/

Subsidies en premies

Vlaanderen

Vlaanderen heeft een tiental subsidies waar je gebruik van kunt maken. 

Bekijk alle voordelen voor Vlaanderen

Wallonië

In Wallonië zijn er twee grote categorieën: renovatiepremies en energiepremies.  Bekijk ze hier allemaal!

Bekijk alle voordelen voor Wallonië

Brussels gewest

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kent verschillende premies toe, in de vorm van een financiële tegemoetkoming: energiepremies en renovatiepremies. Ter aanvulling bestaan er ook gemeentelijke premies voor installaties met een milieubeschermend effect. 

Bekijk alle voordelen voor Brussels gewest

Onze gouden tips

De 10 gouden tips geven de consument raad  over hoe best tewerk wordt gegaan opdat  zijn bouw- of verbouwproject een succesverhaal kan worden, samen met de aannemer.

Onze 10 gouden tips