Alle aannemers zijn lid van Embuild en hebben geen sociale of fiscale schulden.

Ook Alice en Bjorn bouwen BEN

Bijna-EnergieNeutraal bouwen. Dat het belangrijk is, weet je als kandidaat (ver)bouwer al. Mogelijk heb je ook gehoord dat het in 2021 wettelijk verplicht zal zijn. Overtuigd zijn om BEN te bouwen is één stap, maar hoe doe je dat nu precies? Daar helpt IedereenBen.be je mee, op hun nieuwe filmkanaal: IedereenBen.tv.

Coach Ben volgt er Alice en Bjorn, een koppel dat een woning bouwt die vandaag al beantwoordt aan de normen van morgen. In acht afleveringen heeft Ben hen advies over de verschillende stappen om een BEN-woning te bouwen. Van de isolatie voor het dak en de buitenmuren, over de juiste beglazing, de keuze van ramen en deuren, verwarmings- en ventilatietechnieken, tot de gevel- en dakbekleding, werkelijk elke etappe komt aan bod. Ook de financiële stimuli voor BEN-bouwers worden in de kijker geplaatst.

Benieuwd? De eerste aflevering  kan je nu al bekijken op IedereenBen.tv. Wekelijks komt er een nieuwe aflevering online.

Wil je nog meer te weten komen over BEN bouwen, bezoek dan zeker ook de website en Facebookpagina. 

Subsidies en premies

Vlaanderen

Vlaanderen heeft een tiental subsidies waar je gebruik van kunt maken. 

Bekijk alle voordelen voor Vlaanderen

Wallonië

In Wallonië zijn er twee grote categorieën: renovatiepremies en energiepremies.  Bekijk ze hier allemaal!

Bekijk alle voordelen voor Wallonië

Brussels gewest

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kent verschillende premies toe, in de vorm van een financiële tegemoetkoming: energiepremies en renovatiepremies. Ter aanvulling bestaan er ook gemeentelijke premies voor installaties met een milieubeschermend effect. 

Bekijk alle voordelen voor Brussels gewest

Onze gouden tips

De 10 gouden tips geven de consument raad  over hoe best tewerk wordt gegaan opdat  zijn bouw- of verbouwproject een succesverhaal kan worden, samen met de aannemer.

Onze 10 gouden tips