Alle aannemers zijn lid van Embuild en hebben geen sociale of fiscale schulden.

Nieuw of renoveren? Kies voor duurzaamheid

Waar mensen vroeger hun meubels kochten als ze gingen trouwen en daar de rest van hun leven mee deden, wordt er nu, met de opkomst van steeds meer low-budget woonwinkels, regelmatig gekozen voor nieuwe interieurs.

Het regelmatig wisselen van meubels en meegaan met de trends is gewoonte geworden. Maar wat doe je met je oude meubels? En kan je niet op een duurzamere manier de trends volgen?

Wat is het alternatief voor nieuw kopen?

Of het nu gaat om een tafel, kast, keuken, badkamer of muur. Schilderen kan altijd. Daarmee geef je het interieur een nieuwe look. Schilderen kost veel tijd en bijvoorbeeld een geheel nieuwe keuken of deur is prijzig. Is er niet een sneller, maar toch betaalbaar alternatief?

Natuurlijk is dat er. Tegenwoordig zijn er op de markt veel verschillende interieurfolies van hoge kwaliteit te vinden. Met deze folies maak je in een handomdraai van je oude keukenkastjes een trendy keuken in een kleur, patroon of materiaal naar keuze.

Wat is het voordeel van kiezen voor een interieurfolie?

Naast dat het monteren veel minder tijd kost en het veel duurzamer en vaak goedkoper is dan elke keer nieuwe meubels kopen, levert de keuze voor interieurfolie ook nog andere voordelen op. Zo is de folie goed schoon te maken en kunnen de meeste varianten ook tegen vocht. Daarnaast, als je kiest voor een goede kwaliteit folie, kan het ook nog tegen een stootje en is het krastvast. Ideaal dus op plekken die veel te verduren krijgen. Om deze redenen zien we interieurfolies ook vaak terug in de horeca. Bijvoorbeeld op tafels, toonbanken en deuren.

Wat zijn de opties in kleuren en patronen?

Interieurfolies bieden oneindig veel mogelijkheden. Als eerste kies je voor welke look je wilt gaan. Je kan het zo gek maken als je zelf wilt. Een marmer- of betonlook? Trendy metallic? Industrieel? Textiel of leer? Wil je dit combineren met hout? Het is allemaal mogelijk. Uiteraard zijn de folies niet gemaakt van dit materiaal, maar zowel de print en de structuur is niet te onderscheiden van echt.

De volgende stap is het kiezen van een kleur of patroon. De meeste soorten interieurfolies zijn verkrijgbaar in vele verschillende kleuren. Er zijn eindeloos veel houtpatronen en opties in soorten steen of metaal. Zo krijg je ook met folie precies de look die jij in gedachten hebt.

Waar zijn interieurfolies te krijgen?

Interieur folies zijn natuurlijk overal op de markt verkrijgbaar. Maar wil je een mooi resultaat met een hoogwaardige folie, dan kun je beter naar een specialist gaan. Zij zullen met u bespreken wat de beste opties zijn en wat de beste resultaten oplevert. Neem contact op met Spandex, die je het adres van een bekwame installateur zal geven.

Voor meer informatie neem contact op met:

Spandex Belgium
website: www.spandex.be
e-mail: info@spandex.be
telefoon: 02 725 73 70

Subsidies en premies

Vlaanderen

Vlaanderen heeft een tiental subsidies waar je gebruik van kunt maken. 

Bekijk alle voordelen voor Vlaanderen

Wallonië

In Wallonië zijn er twee grote categorieën: renovatiepremies en energiepremies.  Bekijk ze hier allemaal!

Bekijk alle voordelen voor Wallonië

Brussels gewest

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kent verschillende premies toe, in de vorm van een financiële tegemoetkoming: energiepremies en renovatiepremies. Ter aanvulling bestaan er ook gemeentelijke premies voor installaties met een milieubeschermend effect. 

Bekijk alle voordelen voor Brussels gewest

Onze gouden tips

De 10 gouden tips geven de consument raad  over hoe best tewerk wordt gegaan opdat  zijn bouw- of verbouwproject een succesverhaal kan worden, samen met de aannemer.

Onze 10 gouden tips