Alle aannemers zijn lid van Embuild en hebben geen sociale of fiscale schulden.

Minder stroomstoringen door LED verlichting

Minder stroomstoringen door LED verlichting

Vandaag de dag is iedereen eigenlijk wel erg milieubewust in huis bezig. Zo hebben de meeste mensen wel dubbel glas om de warmte goed binnen te kunnen houden en zijn er mensen die al naar een CV ketel met een hoger rendement zijn overgestapt. Maar waar niet iedereen nog bij stilstaat is de verlichting.

 

Overstappen naar LED verlichting in plaats van gloei- en halogeenlampen is namelijk ook erg goed voor het milieu. Niet alleen dat, ook zorgen ze ervoor dat de kans op een stroomstoring in huis verminderd wordt.  Dit lijkt misschien vreemd en zal wel gek klinken, toch is het absoluut waar. Door voor LED verlichting in je huis te kiezen zorg je er dus voor dat stroomstoringen in huis af zullen nemen. Het is dus niet alleen goed voor het milieu en je portemonnee. Daarnaast geven LED lampen ook nog eens een waanzinnige sfeer in huis.

 

Hoe ontstaan stroomstoringen in huis

 

Als je in huis een stroomstoring krijgt, dan kan dit natuurlijk meerdere oorzaken hebben. Een van de meest bekende oorzaken van een stoomstoring in huis is toch wel een kortsluiting, waarbij er een enorme stroom ontstaat waardoor de stoppen eruit springen en de stroom in huis ineens uitgevallen is.  Overbelasting ontstaat doordat er teveel apparaten op hetzelfde moment op één groep staan aangesloten. Hierbij kun je denken aan een elektrisch kooktoestel, de televisie en – jawel – de verlichting in huis. Door het energieverbruik op die ene groep omlaag te brengen (of door de meterkast uit te laten breiden) kun je de kans op een stroomstoring gaan verlagen. Maar hoe werkt LED verlichting nou mee aan een verlaagde kans op stroomstoringen in huis? Je hebt immers nog steeds dezelfde hoeveelheid lampen in huis, alleen is het nu LED verlichting in plaats van halogeen- of gloeilampen. Het antwoord is eigenlijk behoorlijk simpel. Zoals we eerder al zeiden draagt LED verlichting bij aan een beter milieu. Dat komt omdat LED verlichting een veel lager verbruik heeft dan de andere lampen die je eerder in huis gebruikte. Dit is vaak zelfs een vermindering van 15% op het gebruik van gloeilampen en halogeenlampen, wat natuurlijk een behoorlijk groot verschil is. Door dit lagere verbruik van stroom zorgt de LED verlichting voor een besparing op de energiekosten en verlaagt het ook het stroomverbruik op de losse groepen in huis. De kans op een stroomstoring wordt hierdoor enorm afgenomen. 

 

Dus door alleen al de LED verlichting in huis aan te brengen zal de kans op een stroomstoring af gaan nemen en het voordeel van dit soort verlichting is dat je niet om de haverklap de lampen hoeft te vervangen. Want LED verlichting gaat veel langer mee dan de traditionele verlichting die je eerder zou hebben gebruikt. Er zitten dus nog meer voordelen aan dan alleen het voorkomen van een stroomstoring in huis. Een beter milieu, een lagere energierekening en dus uiteindelijk een huis waar de kans op een stroomuitval een heel stuk minder is geworden.

Subsidies en premies

Vlaanderen

Vlaanderen heeft een tiental subsidies waar je gebruik van kunt maken. 

Bekijk alle voordelen voor Vlaanderen

Wallonië

In Wallonië zijn er twee grote categorieën: renovatiepremies en energiepremies.  Bekijk ze hier allemaal!

Bekijk alle voordelen voor Wallonië

Brussels gewest

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kent verschillende premies toe, in de vorm van een financiële tegemoetkoming: energiepremies en renovatiepremies. Ter aanvulling bestaan er ook gemeentelijke premies voor installaties met een milieubeschermend effect. 

Bekijk alle voordelen voor Brussels gewest

Onze gouden tips

De 10 gouden tips geven de consument raad  over hoe best tewerk wordt gegaan opdat  zijn bouw- of verbouwproject een succesverhaal kan worden, samen met de aannemer.

Onze 10 gouden tips