Alle aannemers zijn lid van Embuild en hebben geen sociale of fiscale schulden.

Met vakantie? Zo maken inbrekers geen kans

Met vakantie? Zo maken inbrekers geen kans

  • Geef een bewoonde indruk

Een uitpuilende brievenbus, een ongeschoren haag of rolluiken die de hele dag omlaag blijven, ... Voor ongenode gasten is het een duidelijk signaal dat er niemand thuis is. Vraag de buren om op jouw oprit te parkeren en om regelmatig de post op te halen. De techniek kan ook helpen. Automatiseer je huis en laat het licht en de televisie vanzelf in- en uitschakelen om aanwezigheid te simuleren. Ook interessant: een videofoon die je via het internet laat zien wie er aanbelt.

  • Wees voorzichtig met sociale media

Logisch dat je graag even die foto met het Vrijheidsbeeld op Facebook zet. Maar wie kan er allemaal meekijken? Zet je vakantiekiekjes pas online als je weer thuis bent. Tracht ook niet te pronken met je bezittingen en deel geen adresgegevens. Aankondigen dat je binnenkort voor drie weken op reis vertrekt, is vragen om miserie. Anderzijds kan je via sociale media wel informatie uitwisselen met de buren. Iemand verdachte figuren gezien?

  • Investeer in goede sloten

Het is een mythe dat een goede beveiliging een fortuin kost. Naast de nodige discipline heb je vooral nood aan stevige ramen en deuren met aangepaste sloten. Alarmsystemen en camera’s zijn nuttige technieken. Maar ze komen pas op de laatste plaats. Wist je trouwens dat Inbrekers gemiddeld 3 minuten tijd nemen om een huis binnen te geraken? Duurt het langer, dan vergroot de pakkans en gaan ze meestal hun geluk elders beproeven.

  • Vraag toezicht bij de politie

Onder bepaalde voorwaarden kan je bij de lokale politie vakantietoezicht aanvragen. Tijdens je reis komen patrouilles dan kijken of de ramen en deuren nog goed dicht zijn, en of er niets ongewoons te zien is. Vraag het toezicht minstens een week op voorhand aan. Dat kan online of in het politiekantoor. Ook handig is een bezoek van de diefstalpreventieadviseur: een politieman of ambtenaar van de gemeente, die ter plaatse komt en gratis advies op maat geeft over de beveiliging.

Subsidies en premies

Vlaanderen

Vlaanderen heeft een tiental subsidies waar je gebruik van kunt maken. 

Bekijk alle voordelen voor Vlaanderen

Wallonië

In Wallonië zijn er twee grote categorieën: renovatiepremies en energiepremies.  Bekijk ze hier allemaal!

Bekijk alle voordelen voor Wallonië

Brussels gewest

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kent verschillende premies toe, in de vorm van een financiële tegemoetkoming: energiepremies en renovatiepremies. Ter aanvulling bestaan er ook gemeentelijke premies voor installaties met een milieubeschermend effect. 

Bekijk alle voordelen voor Brussels gewest

Onze gouden tips

De 10 gouden tips geven de consument raad  over hoe best tewerk wordt gegaan opdat  zijn bouw- of verbouwproject een succesverhaal kan worden, samen met de aannemer.

Onze 10 gouden tips