Alle aannemers zijn lid van Embuild en hebben geen sociale of fiscale schulden.

Met deze slimme tips maak jij een verbouwing makkelijker!

Met deze slimme tips maak jij een verbouwing makkelijker!

Bij een nieuw-, aan- of verbouw van een woning komt veel kijken. Denk aan het op papier zetten van de wensen die je vooraf hebt, het uitwerken van die wensen tot een concreet plan en tot slot de uitvoering daarvan. Er zijn verschillende manieren waarop je een verbouwing makkelijker maakt. Kies bijvoorbeeld voor het huren van machines, gereedschap en andere hulpmiddelen, in plaats van voor het kopen hiervan. Veel van de hulpmiddelen die je bij een verbouwing nodig hebt, zal je na afronding hiervan nauwelijks nog gebruiken. Dat is zonde van de investering die je vooraf gedaan hebt. Het huren van deze hulpmiddelen vormt de oplossing. 

Zorg voor een goede basis voor het uitvoeren van klussen 

Voordat je van start gaat met het uitvoeren van klussen, is het zaak de basis op orde te hebben. Dit betekent onder meer dat het belangrijk is om voor een veilige werkomgeving te zorgen. Een stelling huren bij Boels kan hieraan bijdragen. Gebruik de steiger bijvoorbeeld voor het afwerken van een plafond in huis, of voor het aanbrengen van een lijst aan de bovenzijde van de wanden in kamers. Op een stelling sta je over het algemeen steviger dan op een losse trap. Daarbij heb je meer ruimte om materialen en gereedschappen mee omhoog te nemen. Een trap biedt daar de ruimte vaak niet voor. 

Tip: werk met een katrol aan de bovenzijde van de steiger. Via de katrol kun je zwaardere elementen omhoog laten bewegen zonder veel kracht te moeten zetten. Dit werkt veiliger dan het met je mee omhoog nemen van materialen. 

Machines huren voor de uitvoering van een verbouwing 

Zodra de basis op orde is, kun je van start gaan. Bepaal per week welk gereedschap je nodig verwacht te hebben. Zorg dat je ruim voor de start van de werkzaamheden een reservering plaatst bij een verhuurder van professionele machines. Denk bijvoorbeeld aan de huur van een behangafstomer om het bestaande behang van de muur te halen. Ook een bouwdroger huren kan handig zijn voor het laten drogen van wanden, als je deze van stucwerk voorzien hebt. Pas op het moment dat de wanden volledig droog zijn, kan begonnen worden aan de afwerking hiervan. 

Vergelijkbaar met het tijdig in huis halen van het gereedschap, is het zaak om ook materialen op tijd te laten leveren door leveranciers. Je zou de materialen zelf op kunnen halen, wanneer je een aanhanger huurt of leent. 

 

Subsidies en premies

Vlaanderen

Vlaanderen heeft een tiental subsidies waar je gebruik van kunt maken. 

Bekijk alle voordelen voor Vlaanderen

Wallonië

In Wallonië zijn er twee grote categorieën: renovatiepremies en energiepremies.  Bekijk ze hier allemaal!

Bekijk alle voordelen voor Wallonië

Brussels gewest

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kent verschillende premies toe, in de vorm van een financiële tegemoetkoming: energiepremies en renovatiepremies. Ter aanvulling bestaan er ook gemeentelijke premies voor installaties met een milieubeschermend effect. 

Bekijk alle voordelen voor Brussels gewest

Onze gouden tips

De 10 gouden tips geven de consument raad  over hoe best tewerk wordt gegaan opdat  zijn bouw- of verbouwproject een succesverhaal kan worden, samen met de aannemer.

Onze 10 gouden tips