Alle aannemers zijn lid van Embuild en hebben geen sociale of fiscale schulden.

Maakt jouw wc rare geluiden?

Maakt jouw wc rare geluiden?

Wanneer je het idee hebt dat je wc rare geluiden maakt, kan het zijn dat je riolering verstopt begint te raken. Wanneer je leidingen niet goed meer doorlopen, is de kans groot dat vuil zich in hoog tempo ophoopt en dat het water uiteindelijk niet goed meer weg kan komen. Dat is een vervelend probleem en daarom is het goed om vroegtijdig in te grijpen. Wij laten je graag zien hoe je de juiste mensen vindt om deze klus aan te pakken en wij vertellen je ook wat je kunt doen om verstoppingen in de toekomst te voorkomen. Dat kan je namelijk een hoop ellende en ook veel geld schelen.

 

Voorkom grote problemen: grijp op tijd in

Als je wc geluiden maakt die het eerder nooit maakte, dan kan dat duiden op een probleem. Een riolering die niet goed doorloopt, kan gaan borrelen. Ruik je daarnaast ook een onaangename geur? Dan is de kans heel groot dat vuil zich aan het ophopen is in je riolering. Het is dan belangrijk om snel in te grijpen omdat je anders een totale verstopping riskeert. Dat wil je niet want dat geeft veel troep. Kijk daarom eens op Rioolprobleemkwijt.be om te zien hoe je snel een expert kunt laten overkomen. Op deze site kun je in jouw eigen regio zoeken naar een specialist waardoor je dus ook snel geholpen kunt worden. Geef aan wat het probleem is, of wat jij denkt dat het probleem is en je krijgt een prijsvoorstel te zien. Accepteer je dit, dan staat een monteur binnen een mum van tijd op je stoep.

Wat gaat de monteur voor je doen?

Wanneer de monteur bij je aan de slag gaat, zal deze kijken waar de verstopping zich bevindt. Soms kan het zijn dat deze al in de wc-pot zelf zit, soms moet er verder in het riool gekeken worden. De monteur heeft alle middelen bij zich om niet alleen het probleem te lokaliseren, maar ook om te zorgen dat het probleem verholpen wordt. Loopt alles uiteindelijk weer goed door, dan is het goed om even te evalueren met de monteur wat het probleem was. Op die manier kun je in de toekomst voorkomen dat je nogmaals met verstopping te maken krijgt.

Hoe voorkom je verstopping?

Als je verstopping van je riool wilt voorkomen, is het belangrijk om geen rommel door je wc weg te spoelen. Gebruik jij vochtige doekjes? Spoel deze dan nimmer door het toilet. Deze doekjes kleven samen en vormen eenvoudig een blokkade in je riool. Dat zorgt voor veel problemen terwijl het gemakkelijk voorkomen had kunnen worden. Hetzelfde geldt voor maandverbanden, condooms en andere artikelen van dien soort. Plaats een prullenbakje naast je wc zodat je daar al deze dingen in kunt deponeren. Dat zal je een hoop problemen besparen.

Subsidies en premies

Vlaanderen

Vlaanderen heeft een tiental subsidies waar je gebruik van kunt maken. 

Bekijk alle voordelen voor Vlaanderen

Wallonië

In Wallonië zijn er twee grote categorieën: renovatiepremies en energiepremies.  Bekijk ze hier allemaal!

Bekijk alle voordelen voor Wallonië

Brussels gewest

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kent verschillende premies toe, in de vorm van een financiële tegemoetkoming: energiepremies en renovatiepremies. Ter aanvulling bestaan er ook gemeentelijke premies voor installaties met een milieubeschermend effect. 

Bekijk alle voordelen voor Brussels gewest

Onze gouden tips

De 10 gouden tips geven de consument raad  over hoe best tewerk wordt gegaan opdat  zijn bouw- of verbouwproject een succesverhaal kan worden, samen met de aannemer.

Onze 10 gouden tips