Alle aannemers zijn lid van Embuild en hebben geen sociale of fiscale schulden.

Maak van je huis je thuis

Wanneer je je woning wilt gaan verbouwen, dan zijn er een hele hoop dingen waar je rekening mee moet houden. Misschien wil je de verbouwing graag zelf uitvoeren of wil je het juist uitbesteden. Hoe dan ook moet je in beide gevallen over veel dingen nadenken en keuzes maken. Het is immers jouw huis, de keuze en de regie over de verbouwing blijft jouw verantwoordelijkheid. Hier horen de leuke en minder leuke dingen bij en ook de kleine en grote keuzes. 

 

Nieuwe deuren die passen bij jouw interieurstijl

 

De keuze aan verschillende deuren is enorm. Zo kun je natuurlijk kiezen uit verschillende afmetingen, maar ook uit verschillende materialen en afwerkingen. Je kunt kiezen uit allerlei soorten deurbeslag. Van strakke deurklinken tot klassieke deurklinken en van modern tot minimalistisch of stoer. Ook de deursluiters zijn er in tal van uitvoeringen. Zo passen alle onderdelen samen in het geheel. Het zijn de details die uiteindelijk zorgen voor het mooiste resultaat.

Tips voor een succesvolle verbouwing

 

Wie graag zelf de handen uit de mouwen steekt, draait zijn hand niet om voor een stevige verbouwing! Wanneer je gaat verbouwen is het handig om van tevoren een goed plan te maken. Zo voorkom je dat je dingen vergeet en kun je gestructureerd aan het werk gaan. Het bepalen van je budget, het inmeten van alle ruimtes, het uitzoeken en vergelijken van materialen en producten en het eventueel inschakelen van professionals zijn ook punten waar je rekening mee moet houden en goed over na moet denken. Wanneer je veel verschillende taken hebt dan is het handig om puntsgewijs op te schrijven wat er allemaal moet gebeuren en wat ervoor nodig is. Ook is het handig om je budget per ‘’taak’’ in te delen, zo weet je precies hoeveel geld er is voor ieder onderdeel van de verbouwing. Wanneer je niet dreigt uit te komen met je budget dan kun je ook makkelijker schuiven tussen de verschillende onderdelen doordat alles overzichtelijk is opgeschreven. 

Zo creëer je sfeer in je huis

 

Na de verbouwing dan is het tijd om het huis helemaal schoon te maken. Alle stof, verfresten en bouwafval de deur uit en poetsen! Het allerleukste gedeelte komt na het schoonmaken, namelijk het inrichten van je huis. Als je van tevoren een moodboard gemaakt hebt, dan kun je die op dit moment eindelijk tot leven zien komen. Alle kleuren, structuren en meubels komen samen tot een mooi geheel. Kies voor kleuren uit hetzelfde kleurenpalet om eenheid en sfeer te creëren. Gebruik op één muur een andere kleur of print, dit zal een echte eye catcher zijn binnen jouw interieur en zorgen voor speelsheid in het geheel. Combineer dit met lekkere zachte plaids en grote kussens waar je lekker tegenaan kunt liggen. Een groot zacht vloerkleed is ook echt een musthave wanneer je meer sfeer wilt creëren in een ruimte. Kaarsen en een vaas met verse bloemen kunnen natuurlijk ook niet ontbreken in jouw woning. Zo maak je van je huis een echt thuis waar je helemaal tot rust kunt komen en volop kunt genieten!

Subsidies en premies

Vlaanderen

Vlaanderen heeft een tiental subsidies waar je gebruik van kunt maken. 

Bekijk alle voordelen voor Vlaanderen

Wallonië

In Wallonië zijn er twee grote categorieën: renovatiepremies en energiepremies.  Bekijk ze hier allemaal!

Bekijk alle voordelen voor Wallonië

Brussels gewest

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kent verschillende premies toe, in de vorm van een financiële tegemoetkoming: energiepremies en renovatiepremies. Ter aanvulling bestaan er ook gemeentelijke premies voor installaties met een milieubeschermend effect. 

Bekijk alle voordelen voor Brussels gewest

Onze gouden tips

De 10 gouden tips geven de consument raad  over hoe best tewerk wordt gegaan opdat  zijn bouw- of verbouwproject een succesverhaal kan worden, samen met de aannemer.

Onze 10 gouden tips