Alle aannemers zijn lid van Embuild en hebben geen sociale of fiscale schulden.

Maak het interieur af met top glaswerk

Maak het interieur af met top glaswerk

Een gezellige woning is een plek waar je kunt ontspannen, tot rust kunt komen en tijd kunt doorbrengen met familie en vrienden. Een sfeervolle woning is hierbij belangrijk. Om een gezellige sfeer in huis te creëren voegen mensen vaak wat accessoires toe die het comfortabeler, huiselijker en warmer maken. Maar er zijn ook nog andere manieren. Ben je benieuwd hoe je meer sfeer in huis kunt creëren? Of heb je het gevoel dat er nog iets mist in het interieur? Wij geven je een aantal tips om het interieur af te maken. 

 

De muren opfleuren

Er is niets saaier dan lege muren. Zo kan je bijvoorbeeld een spiegel op maat aan de muur hangen. Een spiegel maakt je woning niet alleen meer uitnodigend, maar kan ook een optische illusie creëren waardoor de woning ruimer lijkt. Sommige mensen geloven dat het plaatsen van spiegels de woonkamer levendiger kan maken. Een spiegel geeft kamers een gevoel van ruimte en helderheid. Omdat spiegels in verschillende tinten verkrijgbaar zijn, vind je er zeker wel een die bij je interieur past. 

 

Stalen deuren

Stalen deuren zijn al jaren een trend. Van stalen schuifdeuren van gelaagd glas tot stalen raamkozijnen; je ziet het steeds vaker terugkomen in het interieur. Dat is ook niet zo gek, want een stalen deur geeft een moderne, maar ook industriële uitstraling aan de woning. De woning ziet er ook gelijk een stuk luxer uit. We zetten de voordelen van stalen deuren voor je op een rij:

– Stalen deuren geven veel licht; 

– Stalen deuren zorgen optisch voor meer ruimte (omdat de dichte deuren worden ingeruild voor deuren met glas);

– Stalen deuren passen oprecht in ieder interieur.

 

Glazen uitbouw

Heb je wel eens gedacht aan een glazen uitbouw? Een glazen uitbouw wordt ook wel een serre genoemd. Dit is een ruimte, voornamelijk van glas, dat aan uw huis wordt gebouwd. Een glazen uitbouw verlengt als het ware uw huis, waardoor je bijvoorbeeld een grote leefkeuken kunt creëren. Met een glazen uitbouw aan huis haal je de buitenbeleving naar binnen. Een glazen uitbouw is perfect om lekker warm en droog te kunnen zitten, maar toch te kunnen genieten van het uitzicht over de tuin. En wanneer het toch warm en droog is, schuif je gewoon de deuren open en loop je gemakkelijk van binnen naar buiten.

Subsidies en premies

Vlaanderen

Vlaanderen heeft een tiental subsidies waar je gebruik van kunt maken. 

Bekijk alle voordelen voor Vlaanderen

Wallonië

In Wallonië zijn er twee grote categorieën: renovatiepremies en energiepremies.  Bekijk ze hier allemaal!

Bekijk alle voordelen voor Wallonië

Brussels gewest

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kent verschillende premies toe, in de vorm van een financiële tegemoetkoming: energiepremies en renovatiepremies. Ter aanvulling bestaan er ook gemeentelijke premies voor installaties met een milieubeschermend effect. 

Bekijk alle voordelen voor Brussels gewest

Onze gouden tips

De 10 gouden tips geven de consument raad  over hoe best tewerk wordt gegaan opdat  zijn bouw- of verbouwproject een succesverhaal kan worden, samen met de aannemer.

Onze 10 gouden tips