Alle aannemers zijn lid van Embuild en hebben geen sociale of fiscale schulden.

Loodgieter gezocht? Zoek op de juiste website

In de media verschenen deze maand verschillende berichten over een duo dat zich voordoet als loodgieter. In werkelijkheid is het tweetal enkel uit op het geld van nietsvermoedende huiseigenaren. Met een paar klikken heb je nochtans meer zekerheid over je vakman.

Een verstopte wc, een defecte cv-ketel, problemen met de riolering of gasleiding ... Het zijn zaken waar je zo gauw mogelijk van af wil. Maar waar vind je vandaag een betrouwbare loodgieter?

Mooie website is nog geen garantie

Het internet is een logisch startpunt. In Google tik je de zoekterm “loodgieter” in, eventueel gevolgd door de naam van de stad of gemeente waar je woont. De kans is groot dat je zonder veel klikken en scrollen een bedrijf vindt dat aan je criteria voldoet.

Als volgende stap ga je wellicht even kijken op de website. Ziet die er gedateerd en rommelig uit, dan geeft dat weinig vertrouwen. Een mooi design, met professionele foto’s en teksten daarentegen ... Veel kans dat je die loodgieter opbelt. En toch.

Is die vakman wel te vertrouwen?

De economische inspectie waarschuwt voor twee oplichters, die zich uitgeven als loodgieter. Dat doen ze heel overtuigend. Mét een professioneel ogende website en aangepaste kleding . De vakkennis van het duo maakt weinig indruk op de slachtoffers. De rekening die ze presenteren doet dat des te meer.

Zulke praktijken zijn gelukkig geen dagelijkse kost onder echte professionals. Wil je meer zekerheid over de kennis en bekwaamheid van een vakman, zoek dan via Build Your Home. Zo vermijd je niet alleen oplichters maar ook "amateurs". Want vanaf 2019 mag in Vlaanderen iedereen zomaar een bouwbedrijf beginnen.

Slachtoffer van bedrog?  Meld de feiten bij de FOD Economie

Subsidies en premies

Vlaanderen

Vlaanderen heeft een tiental subsidies waar je gebruik van kunt maken. 

Bekijk alle voordelen voor Vlaanderen

Wallonië

In Wallonië zijn er twee grote categorieën: renovatiepremies en energiepremies.  Bekijk ze hier allemaal!

Bekijk alle voordelen voor Wallonië

Brussels gewest

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kent verschillende premies toe, in de vorm van een financiële tegemoetkoming: energiepremies en renovatiepremies. Ter aanvulling bestaan er ook gemeentelijke premies voor installaties met een milieubeschermend effect. 

Bekijk alle voordelen voor Brussels gewest

Onze gouden tips

De 10 gouden tips geven de consument raad  over hoe best tewerk wordt gegaan opdat  zijn bouw- of verbouwproject een succesverhaal kan worden, samen met de aannemer.

Onze 10 gouden tips