Alle aannemers zijn lid van Embuild en hebben geen sociale of fiscale schulden.

Leef gezond, woon gezond!

Leef gezond, woon gezond!

Een gezonde levensstijl nastreven is een mooi doel, maar één aspect wordt heel vaak uit het oog verloren: ons huis. Is je woning wel een gezonde plek om in te leven? Een vreemde vraag? Niet als je bedenkt dat de luchtkwaliteit binnen tot 10x slechter is dan buiten.

Een slechte luchtkwaliteit in huis beïnvloedt je welzijn en je comfort. Gelukkig zorgt Renson voor natuurlijke ventilatie, gecontroleerde zonwering en comfortabele buitenoplossingen om van je huis een gezonde thuis te maken. Dit vertaalt zich in 4 aspecten voor een gezonde en comfortabele woning.

Gecontroleerde ventilatie voor een gezonde luchtkwaliteit

Een goed geïsoleerde woning beperkt het verlies van warmte, maar zorgt er tevens voor dat de woning niet meer ‘ademt’. Bovendien spenderen we 90% van onze tijd binnenshuis. Daarom is het noodzakelijk voor ons comfort en onze gezondheid de woning te ventileren.

Het doel van ventilatie is de aanvoer van en doorvoer van verse lucht en dit in evenwicht met de afvoer van de vervuilde, ongezonde binnenlucht. Hoe werkt deze ventilatie nu in de praktijk? Het principe van de verschillende RENSON® ventilatiesystemen is als volgt: gecontroleerde natuurlijke toevoer van verse lucht in de droge ruimtes via raamventilatie. Doorvoer van deze verse lucht zodat deze zo lang mogelijk benut kan worden in de woning. En vraaggestuurde mechanische afvoer van vervuilde lucht uit de vochtige ruimtes. 

Voor meer info kan je de website www.renson-ventilation.be bezoeken.

Intensieve natuurlijke ventilatie verfrist de woning met verse lucht

Intensieve natuurlijke ventilatie maakt gebruik van grote, natuurlijke en gezonde luchtstromen om zo kosteloos de woning af te koelen. Dit wordt toegepast in een woning door een rooster aan de buitenkant van het raam. Deze roosters zijn water- en insectenwerend en laten toe intensief te verluchten op een veilige manier.

Een comfortabel binnenklimaat dankzij een efficiënte buitenzonwering

Grote glaspartijen zorgen voor aangename heldere leefruimtes en een energiebesparing in de koudere maanden. Iedereen weet echter, dat de zon op warmere dagen kan zorgen voor oververhitting, verblinding en verkleuring van het interieur.

Een efficiënte buitenzonwering – aluminium lamellen voor het raam, luifels boven het raam, schuifpanelen of windvaste screens – laten je toe op elk moment van de dag de zon te beheersen met behoud van de doorkijk naar buiten.

Op www.renson-sunprotection.be krijg je een kijk op alle mogelijkheden om het zonlicht in jouw woning te beheersen.

Het hele jaar door genieten in de tuin onder een terrasoverkapping

De tuin staat niet meer los van de woning, beide vormen één geheel. We verlangen ook buiten naar sfeer, comfort en optimaal leefplezier. Een terrasoverkapping is onmisbaar in de tuin om zo lang mogelijk ongeacht het weer van het buitenleven te genieten.

Ontdek de verschillende types terrasoverkappingen en laat je inspireren op www.renson-outdoor.be

Ga naar een RENSON® Ambassador in jouw buurt voor advies op maat

RENSON® Ambassadors tonen onze producten in hun showroom, bieden professioneel advies en kunnen je bijstaan tijdens de keuze en configuratie van het gewenste product.

Vind de dichtstbijzijnde verdeler op www.renson.be/verdelers.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

Subsidies en premies

Vlaanderen

Vlaanderen heeft een tiental subsidies waar je gebruik van kunt maken. 

Bekijk alle voordelen voor Vlaanderen

Wallonië

In Wallonië zijn er twee grote categorieën: renovatiepremies en energiepremies.  Bekijk ze hier allemaal!

Bekijk alle voordelen voor Wallonië

Brussels gewest

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kent verschillende premies toe, in de vorm van een financiële tegemoetkoming: energiepremies en renovatiepremies. Ter aanvulling bestaan er ook gemeentelijke premies voor installaties met een milieubeschermend effect. 

Bekijk alle voordelen voor Brussels gewest

Onze gouden tips

De 10 gouden tips geven de consument raad  over hoe best tewerk wordt gegaan opdat  zijn bouw- of verbouwproject een succesverhaal kan worden, samen met de aannemer.

Onze 10 gouden tips