Alle aannemers zijn lid van Embuild en hebben geen sociale of fiscale schulden.

Je huis verbouwen, hoe begin je eraan

Wanneer je van plan bent om je huis te gaan verbouwen ontdek je al snel dat hier heel veel bij komt kijken. Een van de belangrijkste dingen hierbij is een goede voorbereiding. Meestal heb je al in je hoofd hoe je huis er na de verbouwing uit moet gaan zien.

De grote vraag is dan wat je zelf wilt gaan doen en welke werkzaamheden je misschien beter aan een vakman kunt overlaten. Dit kan namelijk een hoop ergernis achteraf voorkomen. Je wilt er niet aan denken dat na afloop van de verbouwing de vloer verkeerd gelegd blijkt te zijn.

Een klushuis

Veel mensen geven de voorkeur aan een klushuis. Ten eerste omdat dit huis een stuk goedkoper in aanschaf is dan een huis wat al helemaal af is. En je kan een klushuis ook nog eens helemaal naar je eigen smaak gaan indelen.

Kies jij er ook voor om een klushuis op te gaan knappen? Begin dan niet aan alles tegelijk maar zorg ervoor dat je eerst een goede planning maakt. Hiermee voorkom je dat er straks helemaal niets meer afkomt. Je kan het beste beginnen met de keuken, de wc en de douche.

Er wordt niet voor niets gezegd dat goed gereedschap het halve werk is. Laten er het om te beginnen eens over verf hebben. Het kan aantrekkelijk lijken om goedkope verf te kiezen. Toch zijn er een aantal redenen waarom je dit beter niet kunt doen.

Vaak moet je een oppervlak meerdere keren verven om ervoor te zorgen dat de verflaag voldoende dekking geeft. Kies je voor een wat duurdere verf dan hoef je vaak maar een laag verf aan te brengen. Dit bespaart je zowel tijd als geld.

Daarnaast is het verstandig om goed op je budget te letten. Stel je voor dat er tijdens het klussen iets echt tegenzit of dat je ergens tegenaan loopt waarvoor je toch een professional moet inschakelen. Dan dien je hier voldoende geld voor te hebben.

Zeker wanneer je een extra stopcontact wilt hebben, leidingen vervangen moeten worden of wanneer de stoppenkast vervangen moet worden kan je dit beter niet zelf doen wanneer je niet de juiste kennis en ervaring hebt.

Een nieuwe inrichting shoppen

Een van de leukste dingen die je na of tijdens een verbouwing kunt doen is gaan shoppen voor een nieuwe inrichting. Gooi een grote weekendtas in de auto en ga lekker naar de woonboulevard om nieuwe spulletjes te scoren.

Je zal snel in de gaten hebben dat een verbouwing er flink inhakt. Niet alleen financieel, maar ook emotioneel. Daarom is de kans groot dat je na een verbouwing toe bent aan een gezellig avondje uit. Haal je clutch zwart maar tevoorschijn en geniet van een leuke avond.

Heb je na de verbouwing en het shoppen van een nieuwe inrichting nog wat geld over, dan kan je jezelf of een ander een leuk cadeautje geven. Je scoort altijd punten met een mooie, kwalitatieve Tommy Hilfiger tas!

Subsidies en premies

Vlaanderen

Vlaanderen heeft een tiental subsidies waar je gebruik van kunt maken. 

Bekijk alle voordelen voor Vlaanderen

Wallonië

In Wallonië zijn er twee grote categorieën: renovatiepremies en energiepremies.  Bekijk ze hier allemaal!

Bekijk alle voordelen voor Wallonië

Brussels gewest

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kent verschillende premies toe, in de vorm van een financiële tegemoetkoming: energiepremies en renovatiepremies. Ter aanvulling bestaan er ook gemeentelijke premies voor installaties met een milieubeschermend effect. 

Bekijk alle voordelen voor Brussels gewest

Onze gouden tips

De 10 gouden tips geven de consument raad  over hoe best tewerk wordt gegaan opdat  zijn bouw- of verbouwproject een succesverhaal kan worden, samen met de aannemer.

Onze 10 gouden tips