Alle aannemers zijn lid van Embuild en hebben geen sociale of fiscale schulden.

Je event beveiligen

Jaarlijks worden er honderden events georganiseerd die samen duizenden bezoekers verwelkomen. De veiligheid waarborgen van al deze aanwezigen is een flinke klus. Het is daarom niet zo gek dat steeds meer gemeenten veiligheidseisen stellen aan evenementen. Waar moet je als evenement aan voldoen? En hoe kun je dat realiseren? Dat lees je in deze blog.

Controle aan de deur

Als organisator wil je dat er alleen deelnemers naar je evenement toekomen, daarom is het belangrijk om een goede toegangscontrole uit te voeren. Een veelvoorkomende werkwijze is een ticketcontrole. Iedere deelnemer moet een geldig ticket kunnen overhandigen bij de deur.

Naast de ticketcontrole kan het ook wenselijk zijn om een preventieve fouillering te doen, zodat je zeker weet dat de deelnemers geen illegale middelen meenemen naar het event. Het fouilleren en de ticketcontrole kun je het beste laten uitvoeren door een onafhankelijk beveiligingsteam. Zij hebben ervaring en de juiste achtergrond voor dit soort werkzaamheden.

Eventlocatie afsluiten

Als je een event organiseert wil je zo min mogelijk doorstroom locaties. Daarom is het belangrijk om je eventlocatie goed af te sluiten. Hiervoor kun je gebruik maken van werfhekken. Werfhekken sluiten de locatie af en houden indringers buiten de deur. Je kunt werfhekken huren als je deze weinig gebruikt, maar je kunt ook werfhekken kopen bij bijvoorbeeld Werfhekken-online.be. Zij zijn gespecialiseerd in de verkoop van werfhekken en hebben daardoor ook veel verschillende typen werfhekken beschikbaar met korte levertijden. Zo hebben zij ook speciale anti-climb werfhekken. Deze lijken zo op het oog op reguliere werfhekken, maar hebben kleinere mazen, waardoor mensen er minder gemakkelijk overheen klimmen. Zo weet je zeker dat er geen indringers op het terrein van je event komen.

Crowd control

Het is niet alleen belangrijk om aandacht te besteden aan de buitenkant van je eventlocatie, maar juist ook aan de deelnemers die binnen zijn. Bij grote evenementen komen soms wel duizenden mensen tegelijk samen. Om gevaarlijke situaties te voorkomen is het belangrijk om actief aan crowd control te doen. Dit kan betekenen dat je dranghekken neerzet om looproutes te creëren, maar dit kan ook betekenen dat je juist beveiligers inzet om de bezoekersstromen beter te sturen en te controleren.

Belangrijk aandachtspunt

De veiligheid is een cruciaal onderdeel van ieder event en vraagt daarom al vroeg aandacht van de organisatie. Neem bij het ontwikkelen van het grondplan en het draaiboek ruim de tijd om ook aan de veiligheid van je gasten te denken. Weet je zelf niet waar je moet beginnen? Schakel dan al vroeg een beveiligingsbedrijf in. Door hun jarenlange ervaring kunnen zij goed meedenken en de zwakke punten in je eventplan aanduiden. Zo weet je zeker dat het een veilig én onvergetelijk event wordt voor de aanwezigen. 

 

Subsidies en premies

Vlaanderen

Vlaanderen heeft een tiental subsidies waar je gebruik van kunt maken. 

Bekijk alle voordelen voor Vlaanderen

Wallonië

In Wallonië zijn er twee grote categorieën: renovatiepremies en energiepremies.  Bekijk ze hier allemaal!

Bekijk alle voordelen voor Wallonië

Brussels gewest

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kent verschillende premies toe, in de vorm van een financiële tegemoetkoming: energiepremies en renovatiepremies. Ter aanvulling bestaan er ook gemeentelijke premies voor installaties met een milieubeschermend effect. 

Bekijk alle voordelen voor Brussels gewest

Onze gouden tips

De 10 gouden tips geven de consument raad  over hoe best tewerk wordt gegaan opdat  zijn bouw- of verbouwproject een succesverhaal kan worden, samen met de aannemer.

Onze 10 gouden tips