Alle aannemers zijn lid van Embuild en hebben geen sociale of fiscale schulden.

Je badkamer verbouwen. Wie huur je in?

Je badkamer verbouwen is iets wat de meeste mensen niet iedere dag doen. Je wilt deze vanzelfsprekend helemaal naar je eigen smaak inrichten. Tenminste, als dat tenminste lukt. Een badkamer verbouwen is niet zo eenvoudig.

Tijdens de verbouwing zijn er namelijk een aantal zaken waar rekening mee moet worden gehouden. Wil je naast een wastafel en douchecabine ook nog een ligbad in je badkamer, dan is het wel belangrijk dat er genoeg ruimte is.

Inspiratie

Voordat je begint met het verbouwen van je badkamer wil je eerst inspiratie opdoen. Een van de websites waar je de leukste ideeën kunt opdoen is bijvoorbeeld Pinterest. Hier kom je de leukste dingen tegen. Ook voor jou zit er vast wat leuks bij!

Zodra je eenmaal weet wat je wel of niet wilt wordt het tijd om een wensenlijstje te maken. Verdeel dit in drie verschillende delen. In het eerste deel zet je de dingen die je echt in de badkamer wilt hebben.

Op het tweede lijstje zet je dingen die je erg leuk zou vinden om in de badkamer te hebben maar alleen als daar nog genoeg ruimte en budget voor is. Op het derde deel zet je dingen die je zeker niet in jouw badkamer wilt hebben.

Je badkamer laten verbouwen

De kans is groot dat je ontzettend tegen de verbouwing opziet. Zeker wanneer je zelf geen handige klussen bent kan het daarom verstandiger zijn om deze klus uit te besteden aan een echte vakman. Hoef jij alleen je spullen te pakken en mee te nemen in een van deze rugzakken.

Terwijl jij lekker je eigen ding doet op een leuke plek wordt de badkamer helemaal naar jouw eisen en wensen verbouwd. Omdat dit door een echte expert wordt gedaan weet je zeker dat het ook goed gebeurt. Dat is een prettig idee!

Daarnaast heeft het nog een voordeel om de keuze te maken om je badkamer door een badkamerspecialist te laten verbouwen. Ook wat de inrichting betreft kan deze je voorzien van goed advies.

Wat ruimte betreft is er in een badkamer vaak veel meer mogelijk dan je denkt. Omdat een badkamerspecialist hier veel ervaring in heeft, kan deze je goed adviseren en de klus daarna vakkundig voor je uitvoeren.

Ontspanning

Een badkamer verbouwen kan voor heel veel stress zorgen. Niet alleen heb je veel rommel en lawaai in huis, je kan ook een tijdje niet douchen of in bad gaan. Een goede reden om er even helemaal tussenuit te gaan terwijl de badkamer verbouwd wordt!

Wanneer je een of meer kinderen hebt vul je hun schooltassen met de nodige spullen om er met zijn allen even lekker tussenuit te gaan. Zodra jullie weer thuis zijn geniet je met het hele gezin van een prachtige nieuwe badkamer.

Wil je op plaats van bestemming contact houden met de badkamerspecialist, dan is het handig om je tablet of laptop mee te nemen. Deze kan je veilig vervoeren in een laptop tas. Zo weet je zeker dat het verbouwen van je badkamer goed wordt gedaan.

Subsidies en premies

Vlaanderen

Vlaanderen heeft een tiental subsidies waar je gebruik van kunt maken. 

Bekijk alle voordelen voor Vlaanderen

Wallonië

In Wallonië zijn er twee grote categorieën: renovatiepremies en energiepremies.  Bekijk ze hier allemaal!

Bekijk alle voordelen voor Wallonië

Brussels gewest

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kent verschillende premies toe, in de vorm van een financiële tegemoetkoming: energiepremies en renovatiepremies. Ter aanvulling bestaan er ook gemeentelijke premies voor installaties met een milieubeschermend effect. 

Bekijk alle voordelen voor Brussels gewest

Onze gouden tips

De 10 gouden tips geven de consument raad  over hoe best tewerk wordt gegaan opdat  zijn bouw- of verbouwproject een succesverhaal kan worden, samen met de aannemer.

Onze 10 gouden tips