Alle aannemers zijn lid van Embuild en hebben geen sociale of fiscale schulden.

Jaloezieën of shutters: wat is het verschil?

Als je een huis laat bouwen, moet je een keuze maken uit verschillende soorten raambekleding. Er zijn zoveel manieren om je ramen aan te kleden, dat het moeilijk kan zijn om te bepalen welke raambekleding het beste bij je huis past. Als je twijfelt tussen jaloezieën en shutters, bekijk dan de voor- en nadelen van beide soorten, zodat je kunt beslissen wat voor jouw huis de beste keuze is.

De voor- en nadelen van shutters

Laten we beginnen met shutters. Volgens sommigen zou dit de enige raambekleding zijn die de verkoopwaarde van een huis kan verhogen. Dit maakt de aankoop van shutters een interessante investering.

Shutters zijn tijdloze klassiekers die traditionele elegantie en klassieke schoonheid toevoegen aan je huis en zorgen voor een indrukwekkende uitstraling. Ze vragen weinig onderhoud en zijn slijtvast. Bovendien zijn ze kindveilig omdat er geen koorden of kettingen nodig zijn. Ze bieden daarnaast goede isolatie, waardoor er minder warmte of kou van je ramen naar de kamer gaat. Ze zijn ook zeer geschikt voor het tegengaan van geluidsoverlast. Ze nemen wel meer raamruimte in dan jaloezieën omdat ze aan het raamkozijn worden bevestigd in plaats van in de nis van het raam. Ook zijn ze veel duurder dan jaloezieën en zijn ze zwaar in gewicht. Daardoor zijn ze niet voor alle soorten ramen geschikt. Bovendien vragen ze een langere installatietijd.

De voor- en nadelen van jaloezieën

Houten jaloezieën zijn aanzienlijk lager geprijsd dan shutters, dus deze bieden een goed alternatief als je budget niet toereikend is. Vooral Kwantums jaloezieen zijn zeer betaalbaar. Jaloezieën bieden een enorme verscheidenheid aan stijlen, ontwerpen en kleuren. Ze zijn geschikt voor alle soorten ramen en kunnen worden aangepast om verschillende niveaus van licht en schaduw te bieden. Ze zijn wel minder robuust dan shutters en vereisen meer onderhoud. Ook hebben ze meestal een kortere levensduur.

Conclusie

Beide soorten raambekleding hebben voor- en nadelen. Mocht je het uiterlijk van shutters willen met de prijs van jaloezieën, dan kun je houten jaloezieën kiezen die het uiterlijk van een shutters hebben.

Subsidies en premies

Vlaanderen

Vlaanderen heeft een tiental subsidies waar je gebruik van kunt maken. 

Bekijk alle voordelen voor Vlaanderen

Wallonië

In Wallonië zijn er twee grote categorieën: renovatiepremies en energiepremies.  Bekijk ze hier allemaal!

Bekijk alle voordelen voor Wallonië

Brussels gewest

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kent verschillende premies toe, in de vorm van een financiële tegemoetkoming: energiepremies en renovatiepremies. Ter aanvulling bestaan er ook gemeentelijke premies voor installaties met een milieubeschermend effect. 

Bekijk alle voordelen voor Brussels gewest

Onze gouden tips

De 10 gouden tips geven de consument raad  over hoe best tewerk wordt gegaan opdat  zijn bouw- of verbouwproject een succesverhaal kan worden, samen met de aannemer.

Onze 10 gouden tips