Alle aannemers zijn lid van Embuild en hebben geen sociale of fiscale schulden.

Hoe uw huis snel verkopen?

Hoe uw huis snel verkopen?

Snel geld nodig om een andere woning te kopen, zit er tijdsdruk achter wegens een scheiding of misschien is er wel een andere reden waarom u snel uw huis wenst te verkopen? Er zijn een aantal manieren om snel uw huis te verkopen. We zetten een aantal valabele opties voor u op een rijtje.

1)Werken met een makelaar staat niet garant aan een snelle verkoop van uw huis

Een goede, capabele vastgoedmakelaar zal uw woning correct schatten, waardoor uw woning waarschijnlijk sneller verkocht zal geraken. Een kwalitatieve makelaar heeft vaak een bestand van potentiële kopers dat aangesproken kan worden. Toch is werken met een vastgoedmakelaar niet altijd een garantie op een snelle verkoop van uw woning. Geen enkele makelaar kan die garantie geven.  

2)Zelf uw huis verkopen aan een scherpe prijs

Door bewust uw verkoopprijs van uw woning laag in te steken, gaat u meer dan waarschijnlijk sneller uw huis verkopen. Uiteraard verdient u dan wel minder aan de verkoop van uw woning. Bovendien moet u er rekening mee houden dat het afwikkelen van de verkoop alsnog wat tijd in beslag neemt. Het helpt ook dat uw woning piekfijn in orde is. Mensen die uw woning komen bekijken, krijgen zo een veel beter beeld en zullen sneller toehappen. Op het internet vindt u heel wat stylingtips die kunnen helpen.

3)Verkopen aan een speler die huizen opkoopt

De snelste manier om uw woning te verkopen en snel over geld te beschikken? Uw woning verkopen aan een bedrijf die niet anders doet dan huizen en panden opkopen. Deze nieuwe trend in kwalitatieve spelers zet zich de laatste jaren ontzettend goed door. Ze komen uw woning meestal gratis schatten en doen vervolgens meteen een concreet bod. Dit bod is vaak zeer marktconform, waardoor u een mooie prijs krijgt voor uw huis. Deze bedrijven beschikken over een berg cash, waardoor een transactie razendsnel kan afgerond worden. Enkele dagen na de verkoop heeft u uw voorschot al in handen wat bij een klassieke verkoop niet altijd het geval is. Deze spelers zorgen vaak ook voor de volledige administratie en helpen u bij het afhandelen van de papierwinkel.

Er zijn vandaag de dag heel wat spelers actief. Het merendeel van deze spelers zijn heel betrouwbaar en bieden u een zeer correcte prijs voor uw woning. Vaak strippen ze uw woning en renoveren ze het pand. Dit zorgt vaak voor een fikse meerwaarde. Soms is het ook om de grond te doen en hebben ze een nieuw project in gedachten.

 

Wat de reden ook is, het loont altijd de moeite om deze optie te overwegen. Ga met een gereputeerde opkoper in zee. Zo beschikt u snel over geld en krijgt u alsnog een zeer mooi bedrag. Deze optie is de enige waarbij u 100% zeker bent van een snelle verkoop van uw huis.

 

Subsidies en premies

Vlaanderen

Vlaanderen heeft een tiental subsidies waar je gebruik van kunt maken. 

Bekijk alle voordelen voor Vlaanderen

Wallonië

In Wallonië zijn er twee grote categorieën: renovatiepremies en energiepremies.  Bekijk ze hier allemaal!

Bekijk alle voordelen voor Wallonië

Brussels gewest

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kent verschillende premies toe, in de vorm van een financiële tegemoetkoming: energiepremies en renovatiepremies. Ter aanvulling bestaan er ook gemeentelijke premies voor installaties met een milieubeschermend effect. 

Bekijk alle voordelen voor Brussels gewest

Onze gouden tips

De 10 gouden tips geven de consument raad  over hoe best tewerk wordt gegaan opdat  zijn bouw- of verbouwproject een succesverhaal kan worden, samen met de aannemer.

Onze 10 gouden tips